Innovatieprogramma voor gemeenten

In juni 2019 startte de MRDH samen met YES!Delft een programma om gemeentelijke uitdagingen te koppelen aan technologische innovaties van startups. YES!Delft een internationaal gerenommeerde incubator voor startende technologische bedrijven werkt samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag samen aan een innovatieplatform voor alle 23 gemeenten in de MRDH-regio.

Schaalbare oplossingen

Opbrengsten voor de gemeenten van dit programma zijn (schaalbare) oplossingen die voor gemeenten besparingen opleveren of verbetering van de leefomgeving van de inwoners. Daarnaast wordt het startup-netwerk binnen de gemeenten versterkt en kennis/netwerk over de wijze waarop gemeenten startups beter kunnen bedienen. Hiertoe worden gemeenten in 2020 ook rechtstreeks aangesloten op het start-up-netwerk van YES!Delft.

Gemeenten als eerste klant

Gemeenten kunnen in dit programma met hun uitdagingen aan de slag via een challege of een techlab. Bij een challenge wordt gezocht naar bestaande mogelijke technologische oplossingen voor de uitdaging van de gemeente(n). Een techlab is de ontwikkeling of combinatie van nieuwe technologieën (prototypen). De gemeenten tonen eigenaarschap door mee te denken over de probleemdefinitie, een testbed aan te bieden via een (betaalde) pilot en na te denken over de mogelijkheden om op te treden als eerste klant.

 

De resultaten van dit programma kun je vinden op https://www.mrdh-cityofthefuture.nl/.