Welkom nieuwe raadsleden en bestuurders

Een heel hartelijk welkom aan de nieuwe raadsleden en bestuurders van de gemeenten van de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

De metropoolregio Rotterdam Den Haag; Een stoere naam voor een ambitieuze regio waarin 23 gemeenten samen werken aan het vernieuwen van de economie en het verbeteren van de bereikbaarheid. Uw gemeente draagt daar actief aan bij.

Fijn dat u de weg heeft gevonden naar deze introductie voor raadsleden en bestuurders van de gemeenten die samenwerken in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Samenwerken maakt sterker. Daar geloven we in en dat doen we: 23 gemeenten werken samen aan twee kerntaken: het vernieuwen van de economie en het verbeteren van de bereikbaarheid van onze metropoolregio. We hebben ambities, we boeken resultaten en hebben nog flinke opgaven om aan werken. Denk en doe mee. De metropoolregio dat zijn we samen. Op deze pagina introduceren we de Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor nieuwe raadsleden en wethouders.

Marja van Bijsterveldt, dagelijks bestuur MRDH
Christel Mourik, secretaris-algemeen directeur MRDH

Maak kennis met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag 

In deze video maakt u kennis met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de opgave waar we met 23 gemeenten aan werken.

Wat hebben we bereikt

In deze animatie ziet u welke resultaten we met 23 gemeenten de afgelopen periode hebben geboekt met het verbeteren van de bereikbaarheid en het vernieuwen van de economie.

Wat komt er op ons af

In deze animatie ziet u welke uitdagingen er op ons afkomen en hoe die ons werk beïnvloeden. Dit nemen we mee in de actualisatie van de strategische agenda.

Hoe werken we samen

In deze video ziet u hoe de 23 gemeenten in de metropoolregio Rotterdam Den Haag samenwerken. U maakt kennis met de besluitvorming binnen de MRDH.

De agenda’s en stukken van de bestuurlijke overleggen vindt u op de website onder het kopje Agenda in het hoofdmenu.

Wilt u meer weten, kijk dan eens in de Werkwijzer Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeenschappelijke regeling.

Meer weten over regionale ambities

Op de website van de MRDH leest u meer over de regionale ambities: het verbeteren van de bereikbaarheid en het vernieuwen van economie. U leest er meer over op de pagina met alle thema’s. In de MRDH werken we op dit moment aan een nieuwe Strategische Agenda. Hier leest u er alles over.

Wilt u meer weten over financiering van projecten van gemeenten, dan kunt u hier voor de vervoersautoriteit en hier voor het economisch vestigingsklimaat meer informatie vinden.

 

Samenwerken met overheden, bedrijven en kennisinstellingen

De MRDH kan niet zonder partners. We werken samen met andere overheden, bedrijven en kennisinstellingen. Zo trekken we met andere overheden op om onze mobiliteitsambities te realiseren. En om de regionale economische ambities te realiseren stelden we samen met kennisinstellingen, bedrijven en overheden de Groeiagenda Zuid-Holland op.

Blijf op de hoogte

Volg de samenwerking in de metropoolregio via het MRDH-Journaal. U kunt zich hier inschrijven voor het MRDH-journaal. Ook via Twitter en Linkedin blijft u op de hoogte van de actualiteiten.

Kennismaken?

Wilt u meer weten over de MRDH? We maken graag nader kennis en komen graag bij u langs. Dit najaar maken we een tour door de metropoolregio naar plaatsen waar resultaten van de regionale samenwerking zichtbaar zijn.

U kunt via uw griffie contact met ons opnemen en door een berichtje te sturen aan het contactadres rechtsboven op deze pagina.