Fietspad Berkelsdijkje in Lansingerland

Samen met de buurgemeenten realiseert gemeente Lansingerland een hoogwaardige fietsverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam. Dit draagt bij aan het verleiden van forenzen om de fiets te nemen in plaats van de auto. Door comfort en snelheid te bieden is het fijner fietsen!
Ter hoogte van Berkel en Rodenrijs passeert de route het smalle Berkelsdijkje waar autoverkeer en fietsers nu nog de beperkte ruimte delen. Hier legt de gemeente een vrijliggend fietspad aan.

 

Bio-based asfalt

Samen met aannemer Damsteegh zetten we in op het gebruik van bio-based asfalt in de onderlagen van het asfalt. Bio-based asfalt is een asfaltmengsel waarbij bitumen is vervangen voor lignine uit olifantengras. Een grassoort dat snel groeit en daardoor veel CO2 uit de atmosfeer opneemt. Door een lagere productietemperatuur zorgt dit voor een besparing van fossiele grondstoffen en 20% CO2-reductie.

Op het tracé ligt ook een fietsbrug. Deze laten we 3D printen uit gerecycled kunststof. De brug is bovendien later zelf ook volledig recyclebaar. De inzet van deze techniek –uniek voor een brug van deze omvang- draagt bij aan de innovatiekracht van de metropoolregio.