EBS doet ook mee met InnOVatieroute

Streekvervoerder EBS is toegetreden tot de InnOVatieRoute. Dat is een samenwerkingsverband van de MRDH en de vervoerders RET, HTM en nu dus ook EBS. Het richt zich op vernieuwende ideeën rondom duurzaamheid, kostenefficiëntie en een fijnere reisbeleving voor het regionaal openbaar vervoer: hoe kunnen we trams, bussen en metro’s beter benutten? Hoe maken we ons aanbod aantrekkelijker? Of hoe gaan we slimmer om met beheer en onderhoudsopgaven?

Christel Mourik, manager OV van de MRDH, is erg enthousiast over de deelname van EBS aan de InnOVatieroute: “Een dergelijke samenwerking waarbij verschillende stad- en streekvervoerders en de MRDH samenwerken aan verbeteringen en innovaties voor het OV-systeem was reeds uniek te noemen. Dat nu ook EBS deelneemt, is weer een mooie volgende stap in deze samenwerking.”

De deelname van EBS aan de InnOVatieRoute biedt de mogelijkheid om nieuwe ideeën over het gehele MRDH-vervoerssysteem te testen. Omdat EBS ook in andere regio’s opereert, kunnen de andere partners ook leren van de ervaringen en inzichten die EBS opdoet in andere regio’s. Andersom biedt de InnOVatieroute de mogelijkheid aan EBS om experimenten makkelijker op te schalen door de deelname van RET en HTM.

Lees meer over de InnOVatieroute