InnOVatieroute Samen Vooruit!

Innovatie

Gezamenlijk innovatieprogramma

De InnOVatieroute is het gezamenlijke innovatieprogramma van OV-bedrijven HTM,  RET, EBS Public Transportation BV (EBS) en de MRDH. Met de InnOVatieroute geven zij een impuls aan het innovatief vermogen van de OV-sector. In het bijzonder wordt een beroep gedaan op vernieuwende ideeën van bedrijven binnen en buiten de OV-sector om slimme technologieën te ontwikkelen en toe te passen. Met de InnOVatieroute worden onder meer startups geprikkeld om met innovatieve oplossingen te komen voor OV-vraagstukken op het gebied van klant- en reisbeleving, terugwinnen reizigers na corona en efficiënter werken. 

Voor de coronacrisis groeide het gebruik van het openbaar vervoer  in de metropoolregio Rotterdam Den Haag gemiddeld 3 procent per jaar. De krapte in het budget in combinatie met extra kosten om de groei te faciliteren zorgde toen voor een grote uitdaging voor de OV-sector. 

Als gevolg van de coronacrisis zijn de reizigersaantallen tijdelijk gedaald, maar naar verwachting zullen deze op termijn weer groeien. Dat betekent niet alleen: terug naar de volle trams, bussen en metro’s.  Maar ook dat we met zijn allen meer moeten doen met de huidige middelen om een optimale reisbeleving creëren voor de OV-reizigers. Het is daarom nog meer van belang dat door slimme samenwerking een impuls wordt gegeven aan innovaties voor de OV-sector.

logo Innovatieroute