Duurzame Mobiliteit: een niet te missen kans! Aflevering 3

Duurzame mobiliteit. Waar denkt u aan bij die woorden? Minder CO2-uitstoot door het verkeer? Elektrische auto’s? Meer openbaar vervoer? Deelmobiliteit? Het is allemaal even waar en belangrijk om na te streven. Maar er is meer nodig.

Zeker in de omgeving waarin wij leven: de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Een sterk verstedelijkt gebied waar tot 2040 nog 400.000 nieuwe inwoners worden verwacht. Een regio waar 1/3 van de landelijke CO2 uitstoot vandaan komt, en met een grote druk op het landschap. Kortom: we moeten aan de bak. Maar hoe? En wie is aan zet?

De MRDH maakte een driedelige podcast serie over: Duurzame mobiliteit: een niet te missen kans. In deze podcast spreekt Elles de Bruin met adviseur Mobiliteit Wieger Savenije: Hij is duidelijk: bij duurzame mobiliteit gaat het te veel over wat mensen kwijt raken en te weinig over wat het oplevert. Er wordt te weinig doorgepakt!

Externe media URL

Meer afleveringen

Dit is de derde aflevering van de Podcastserie Duurzame Mobiliteit: een niet te missen kans. Aflevering 1 met hoogleraar sociaal-economische transities Derk Loorbach  en aflevering 2 met stedenbouwkundige en architect Daan Zandbelt staan ook online.

Luisteren in podcastapps

Deze aflevering is ook te beluisteren in SpotifyYoutube Podcasts of Apple Podcasts. Bijvoorbeeld onderweg in de trein, bus, tram of metro. 

De 23 gemeenten werken samen om de CO2-uitstoot in het verkeer in 2025 met 30 procent (tov 2016) te verminderen. Meer ervaren? Kijk op het Platform Duurzame Mobiliteit