Duurzame Mobiliteit: een niet te missen kans! Aflevering 2

Duurzame mobiliteit. Waar denkt u aan bij die woorden? Minder CO2 uitstoot door het verkeer? Elektrische auto’s? Meer openbaar vervoer? Deelmobiliteit? Het is allemaal even waar en belangrijk om na te streven. Maar er is meer nodig. Zeker in de omgeving waarin wij leven: de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Een sterk verstedelijkt gebied waar tot 2040 nog 400.000 nieuwe inwoners worden verwacht. Een regio waar 1/3 van de landelijke CO2 uitstoot vandaan komt, en met een grote druk op het landschap. Kortom: we moeten aan de bak. Maar hoe? En wie is aan zet?
De MRDH maakte een driedelige podcast serie: Duurzame mobiliteit: een niet te missen kans. In deze podcast spreekt Louis Hueber met architect en stedenbouwkundige Daan Zandbelt. Een cultuuromslag is nodig, vindt hij. Bouw daar waar mensen zijn. De focus moet veranderen van bereikbaarheid naar nabijheid. Want de meest duurzame mobiliteit is géén mobiliteit.

Externe media URL

Meer afleveringen

Dit is de tweede aflevering van de Podcastserie Duurzame Mobiliteit: een niet te missen kans. Aflevering 1 met hoogleraar sociaal-economische transities Derk Loorbach en aflevering 3 met adviseur mobiliteit Wieger Savenije staan ook online.

Luisteren in podcastapps

Deze aflevering is ook te beluisteren in Spotify, Google Podcasts of Apple Podcasts. Bijvoorbeeld onderweg in de trein, bus, tram of metro. 

De 23 gemeenten werken samen om de CO2-uitstoot in het verkeer in 2025 met 30 procent (tov 2016) te verminderen. Meer ervaren? Kijk op het Platform Duurzame Mobiliteit