Vacature Strategisch adviseur campusontwikkeling

Werken aan een betere bereikbaarheid en aan het vernieuwen van de economie: dat is de missie van de 21 gemeenten die hun krachten bundelen in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Met jouw ervaring en kennis help jij ons om de groei van de welvaart en het welzijn van onze 2,4 miljoen inwoners te verbeteren. Als adviseur Economisch Vestigingsklimaat krijg jij de unieke kans om hieraan een waardevolle bijdrage te leveren. Help jij ons met lef en plezier in deze missie?

Dit ga je doen

Als strategisch adviseur signaleer je kansen en maatschappelijke ontwikkelingen in het economisch domein en weet deze om te zetten in activiteiten. Dat is een uitdaging, omdat er soms tegenstrijdige belangen zijn. Dat maakt dat jij als geen ander verschillende partijen weet te verbinden. Je bent sparringpartner van zowel je team als de partners in de regio.

Daarbij houd je altijd de vooraf gestelde doelen van de Strategische Agenda MRDH scherp en ben je samen met je team verantwoordelijk voor de te behalen resultaten zoals recentelijke vastgelegd in het Uitvoeringsprogramma 2024.  

In deze functie ben je voornamelijk bezig met de (door)ontwikkeling van campussen. Je ontwikkelt instrumenten om gemeenten bij deze opgave te ondersteunen en faciliteert ook onderwijsinstellingen en gemeenten bij projectontwikkeling en kennisdeling op het gebied van aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt en innovatie. Je legt daarbij de relatie met andere thema’s zoals bereikbaarheid en mobiliteit. Jouw adviezen en projecten laten zien dat de afdeling economie van de MRDH impact heeft. Daarnaast verwachten we dat je breder inzetbaar bent de andere twee thema’s van de afdeling, met name voor de opdracht ‘ruimte voor werken’, die gericht is op het creëren van voldoende geschikte ruimte voor de ontwikkeling van economische activiteiten.

Zo ziet je werkdag er straks uit

Je start je maandag op een mbo-hbo campus in de regio om te bespreken hoe ze vanuit onderwijs en bedrijfsleven nòg beter samen kunnen werken om studenten op te leiden.

Daarna ga je naar kantoor en verwerk je de ideeën die je hebt opgedaan. Je praat bij met de teamleden om de werkzaamheden voor de komende week te bespreken. Ook is er 1 keer per 2 weken een afdelingsoverleg, zodat je op de hoogte blijft van alle belangrijke ontwikkelingen binnen de afdeling.

In de middag lunch je samen met je directe collega’s en die van vervoer. Na je lunch werk je aan een voorstel om een mbo-hbo campus te versterken. Het voorstel staat op de agenda voor het bestuurlijk overleg Economisch Vestigingsklimaat. Dit stem je af met je MRDH collega’s, de gemeenten en de betrokken wethouder. Er is een deadline gekoppeld aan de verzending van de stukken en jij gaat ervoor zorgen dat die wordt gehaald!

Het gaat, kortom, om een uitdagende baan waarin je verantwoordelijk bent voor strategische advisering en het aanjagen van een impactvolle uitvoering van projecten in 21 gemeenten.

Dit ben jij

Met jouw strategische expertise help jij ons bij het realiseren van uitdagende ambities. Je bent omgevingsbewust en je werkt met plezier in een politiek/bestuurlijke speelveld. Ook kan je omgaan met tegenspel. Je krijgt energie van verbinden, strategische meedenken, het boeken van resultaten, stakeholdermanagement en van projectmanagement. Als persoon ben je energiek, flexibel en heb je gevoel voor relaties en verhoudingen. Daarnaast:

 • heb je een visie op de economische ontwikkeling van de regio;
 • kun je visie en koers vertalen in programma’s en acties;
 • ben je een netwerker die gemeenten, (onderwijs)instellingen en bedrijven onderling kan verbinden;
 • ben je initiatiefrijk, ondernemend en stressbestendig;
 • je hebt goed zicht op het bestuurlijke speelveld en kunt goed schakelen van ambtelijk naar bestuurlijk niveau;
 • samenwerken en sturen op resultaat zijn voor jou natuurlijke drijfveren.

Ook beschik je over:

 • academisch werk- en denkniveau;
 • 5 tot 10 jaar ervaring met lokale/regionale bestuurlijke processen bij overheid of consultancy;
 • affiniteit en ervaring met onderwijs & arbeidsmarkt, innoveren en ruimtelijk-economische vraagstukken op lokaal/regionaal niveau.

Ons aanbod

 • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, tot maximaal € 6.993,- bruto (schaal 13) o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Een contract voor een jaar. Zijn we daarna nog steeds blij met elkaar, dan zetten we je contract graag om in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • De kans jezelf te ontwikkelen en te werken aan je persoonlijke ambities.
 • 27 vakantiedagen per jaar op basis van een 36-urige werkweek.
 • Goede ABP pensioenregeling.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van het brutomaandsalaris.
 • Een laptop in bruikleen en een telefoonvergoeding.
 • Volledige OV-vergoedingen voor woon-werkverkeer (2e klasse) en dienstreizen (1e klasse).
 • Veel autonomie: je hebt de vrijheid om je werktijden zelf in te delen en kunt hybride werken.

Hier ga je werken

Je gaat aan de slag op onze afdeling Economisch Vestigingsklimaat. Hier werk je samen met tien enthousiaste professionals die allemaal een eigen specialiteit hebben. We hebben ook veel raakvlakken met elkaars werk. We werken voornamelijk aan drie thema’s: ‘Aansluiting Onderwijs Arbeidsmarkt’, ‘Versterken mkb en innoveren’ en ‘Vernieuwen van werklocaties’. Elke twee weken bespreken we in ons werkoverleg wat er speelt, wat er op ons afkomt en hoe we elkaar eventueel kunnen helpen.

Onze organisatie

Metropoolregio Rotterdam Den Haag is een vrijwillige gemeenschappelijke regeling van 21 gemeenten. Als verlengd lokaal bestuur hebben we vanuit de Rijksoverheid de status van vervoerregio gekregen. Daarmee hebben we wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer. Zo formuleren we het regionaal verkeer- en vervoersbeleid. En als opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de metropoolregio Rotterdam Den Haag verlenen we concessies aan vervoerbedrijven. Ook verstrekken we subsidies voor diverse verkeer- en vervoerprojecten en voor het beheer, het onderhoud en de vervanging van ov-infrastructuur. Hiervoor ontvangen we zo’n € 600 miljoen per jaar rechtstreeks van het Rijk.

Daarnaast is het onze taak om het economisch vestigingsklimaat te verbeteren op het gebied van onder meer werklocaties (bedrijventerreinen, detailhandel, kantoren), economische vernieuwing (fieldlabs, startups) en de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.  Hiervoor ontvangen we een bijdrage – € 6,8 miljoen in 2023 – van de 21 gemeenten.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Monique van Buul, interim manager Economisch Vestigingsklimaat, via 06 13 23 36 46 of m.vanbuul@mrdh.nl. In verband met de Kerstvakantie kan dit tot uiterlijk woensdag 20 december.

Is deze functie echt iets voor jou?

Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie, voorzien van cv, uiterlijk 8 januari 2024 t.a.v. M.L. van Buul per e-mail: werkenvoor@mrdh.nl.

Goed om te weten

 • Houd er rekening mee dat de eerste ronde gesprekken zal plaatsvinden op woensdag 17 of donderdag 18 januari en de tweede ronde op maandag 22 of dinsdag 23 januari.
 • We zetten de vacature gelijktijdig in- en extern uit. Interne kandidaten krijgen voorrang.
 • Een management-drive profiel is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We vragen je om daarvoor een vragenlijst in te vullen.
 • Eventueel maakt een assessment onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.