Vacature Managementassistent Openbaar Vervoer

Werken aan een betere bereikbaarheid en aan het vernieuwen van de economie. Dat is de missie van de 21 gemeenten die hun krachten bundelen in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Ben jij de managementassistent die in een complex speelveld van het Openbaar Vervoer snel kunt schakelen zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen? Solliciteer dan op deze uitdagende functie.

Jouw impact

De MRDH is dé samenwerking van, voor en door 21 gemeenten in de grootstedelijke regio Rotterdam Den Haag. Onze medewerkers werken graag in een dynamische organisatie met verschillende maatschappelijke taken, rollen en verantwoordelijkheden. Een daarvan is om samen met de gemeenten en de regionale- en stedelijke OV-bedrijven EBS, HTM en RET het openbaar vervoer in de metropoolregio Rotterdam Den Haag te versterken. Bij ons bouw je mee aan de toekomst van de mensen die hier wonen, werken en recreëren. Dat zijn er nu 2,4 miljoen en tot 2040 komen er nog 400.000 inwoners bij. Het veilig, goed en snel vervoeren van reizigers is een geweldige puzzel, zeker in een regio die groeit en steeds drukker wordt. Daarom moeten we de beste keuzes maken om de regio draaiend te houden, samen met alle stakeholders.

Jij bent als managementassistent van de afdeling Openbaar Vervoer een essentiële schakel in het soepel laten verlopen van de dagelijkse activiteiten binnen de afdeling. Je bent verantwoordelijk voor beheren van de agenda’s van de manager, adjunct-manager en overige collega’s. In deze rol variëren jouw taken elke dag. Je werkt af en toe ook samen met je collega secretaresses van andere afdelingen en je vindt het geen probleem om incidenteel bij te springen aan de receptie.

In je dagelijkse werkzaamheden:

 • verzorg jij het agendabeheer waarbij je veelvuldig contact hebt met collega-secretaresse van de organisatie en de deelnemende gemeenten;
 • bied jij ondersteuning aan de manager en adjunct-manager. Denk aan plannen van afspraken, het voorbereiden van overleggen en het zelfstandig afhandelen van mail;
 • bied je organisatorische en administratieve ondersteuning aan de collega’s van de afdeling;
 • verzorg je diverse facilitaire zaken zoals verjaardag attenties, lunches, en overige evenementen;
 • bereid je op afroep vergaderingen voor, verzorg je hiervoor het verslag en zet je de actiepunten uit.

Wat breng jij mee?

Dagelijks je werk prioriteren waarbij je onderscheid maakt tussen hoofd- en bijzaken is voor jou heel logisch. Je werkt in een bestuurlijke omgeving en weet hier goed mee om te gaan. Je bent een aanpakker en herkent je niet in een negen tot vijf mentaliteit. Je voert je taken uit maar ziet ook zelf waar je van meerwaarde kan zijn. Digitaal werken is voor jou geen probleem en Outlook kent voor jou nagenoeg geen geheimen. Je herkent je in de MRDH-organisatiewaarden: open, lef en plezier.

Dat vraagt dat jij:

 • flexibel, proactief en in staat bent om zowel zelfstandig als in een team te werken;
 • stressbestendig bent en sterk bent in plannen en organiseren;
 • ondernemend bent en uit jezelf actie onderneemt;
 • sterkte communicatieve vaardigheden hebt, zowel mondeling als schriftelijk;
 • een goed begrip hebt van de politieke dynamiek en de gevoeligheden binnen de organisatie en gemeenten.

Daarnaast beschik je over:

 • mbo+ werk en denkniveau;
 • minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • beschikbaarheid voor 36 uur per week.

Ons aanbod

 • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, tot maximaal € 3.784,- bruto (schaal 7) o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Een contract voor een jaar. Zijn we daarna nog steeds blij met elkaar, dan zetten we je contract graag om in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Uitstekende verlofregelingen.
 • Goede ABP pensioenregeling.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%.
 • Een laptop in bruikleen en een telefoonvergoeding.
 • Volledige OV-vergoedingen voor woon-werkverkeer (2de klasse) en dienstreizen (1e klasse).
 • Veel autonomie: je hebt de vrijheid om je werktijden zelf in te delen en kunt hybride werken.

Over de MRDH en de afdeling Openbaar Vervoer

Metropoolregio Rotterdam Den Haag is een vrijwillige gemeenschappelijke regeling van 21 gemeenten. Als verlengd lokaal bestuur hebben we vanuit de Rijksoverheid de status van vervoerregio gekregen. Daarmee hebben we wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer. Zo formuleren we het regionaal verkeer- en vervoersbeleid. En als opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de metropoolregio Rotterdam Den Haag verlenen we concessies aan vervoerbedrijven. Ook verstrekken we subsidies voor diverse verkeer- en vervoerprojecten en voor het beheer, het onderhoud en de vervanging van ov-infrastructuur. Hiervoor ontvangen we zo’n € 600 miljoen per jaar rechtstreeks van het Rijk. Daarnaast is het onze taak om het economisch vestigingsklimaat te verbeteren op het gebied van onder meer werklocaties (bedrijventerreinen, detailhandel, kantoren), economische vernieuwing (fieldlabs, startups) en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Hiervoor ontvangen we een bijdrage – € 6,8 miljoen in 2023 – van de 21 gemeenten.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de functie of wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Marc Rosier, manager Openbaar Vervoer, telefoon 06 2417 6546. We zetten de vacature gelijktijdig in- en extern uit. Interne kandidaten krijgen voorrang. Een management-drivesprofiel kan een onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. We vragen je om daarvoor een vragenlijst in te vullen. Eventueel maakt een assessment onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Is deze functie echt iets voor jou?

Mail uiterlijk 17 april 2024 je motivatie en cv naar werkenvoor@mrdh.nl, ter attentie van Marc Rosier.