Vacature Financieel adviseur begroting en interne controle

De interne controle én het jaarlijkse begrotingsproces coördineren binnen Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Die combinatie van rollen maakt jouw baan als financieel adviseur uniek. Zo draag je bij aan de versterking van de economie en een betere bereikbaarheid in een regio met 21 gemeenten en 2,4 miljoen inwoners. Want wij zijn de opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de metropoolregio, verstrekken subsidies voor diverse verkeer- en vervoerprojecten en versterken het economisch vestigingsklimaat.

Jouw functie

Zie jezelf om te beginnen als de interne accountant die op juridisch en financieel gebied toetst of onze processen voldoen aan onze gemaakte afspraken en aan de wet- en regelgeving. Het gaat bijvoorbeeld om projectsubsidies voor verkeer en ov, zoals de aanleg van rotondes of het ombouwen van de Hoekse lijn naar een metroverbinding. Maar ook om het inkoopproces dat we gebruiken voor de aanschaf van koffie tot de inhuur van mensen en diensten. En om financiële bijdragen die we aan de afzonderlijke gemeenten verstrekken voor verbetering van het economisch vestigingsklimaat.

Het leuke aan je functie? In al onze processen krijg je mee wat er speelt. Jij toetst samen met collega’s of onze middelen juist en rechtmatig besteed worden. Daardoor kan ons bestuur met vertrouwen een besluit nemen over de jaarrekening van Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). En met jouw kritische blik haal je de juiste informatie op om procesverbeteringen in gang te zetten in onze lerende organisatie.

Het toetsingswerk wissel je af met de coördinatie van de jaarlijkse begroting. Daarbij maak je handig gebruik van jouw inzicht in de cijfers en het verhaal achter de cijfers. Je zorgt voor een heldere planning, zorgt dat de betrokken collega’s zich daaraan houden en toetst of alle bijdragen juist en volledig zijn. Door de schaalgrootte van onze netwerkorganisatie – zo’n 100 collega’s – leer je het werk van MRDH snel kennen. In deze centrale rol versterk je indirect de mobiliteit in én de economische positie van onze grootstedelijke regio.

Dit ben jij

Een relatiebouwer die de kunst verstaat van het luisteren en verbinden. Je gaat op een passende manier in gesprek met collega’s over hoe we processen beter kunnen aanpakken en weet oprecht ieders vertrouwen te winnen. Ook maak je complexe materie makkelijk inzichtelijk. Met oog voor de maatschappelijke en bestuurlijke context kom je tot goede oplossingen. En als de druk hoog is, houd je de rust en het overzicht en stel je de juiste prioriteiten. Verder heb je:

 • Minimaal hbo-niveau in een financiële of bedrijfseconomische richting.
 • Minimaal drie jaar ervaring in een financiële functie bij een overheidsinstelling of in de accountancy.
 • Ervaring met de financiële administratie en interne beheersing, specifiek met het (laten) uitvoeren van controles en het rapporteren over de uitkomsten.
 • Ervaring met het realiseren van planning- en controlproducten.
 • Kennis van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten.

Ons aanbod

 • Een brutomaandsalaris tussen € 4.020 en € 5.725 (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris hangt af van je ervaring en kwaliteiten.
 • Een contract voor een jaar. Zijn we daarna nog steeds blij met elkaar, dan zetten we je contract graag om in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Veel autonomie: je hebt de vrijheid om je werktijden zelf in te delen en kunt hybride werken.
 • Volledige ov-vergoedingen voor woon-werkverkeer (2de klas) en dienstreizen (1e klas).
 • 27 vakantiedagen per jaar op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%.
 • Een laptop in bruikleen en een telefoonvergoeding.
 • Goede ABP-pensioenregeling.

Hier ga je werken

Je gaat aan de slag op onze afdeling Financiën en Control. Hier werk je samen met tien enthousiaste professionals: een mooie mix van mannen en vrouwen die allemaal een eigen specialiteit hebben in het domein financiën en juridische zaken. We hebben ook veel raakvlakken met elkaars werk. Elke twee weken bespreken we in ons werkoverleg wat er speelt, wat er op ons afkomt en hoe we elkaar eventueel kunnen helpen. We werken 50/50, thuis en op kantoor aan de Westersingel in Rotterdam. 

Over Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Metropoolregio Rotterdam Den Haag is een vrijwillige gemeenschappelijke regeling van 21 gemeenten. Als verlengd lokaal bestuur hebben we vanuit de Rijksoverheid de status van vervoerregio gekregen. Daarmee hebben we wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer. Zo formuleren we het regionaal verkeer- en vervoersbeleid. En als opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de metropoolregio Rotterdam Den Haag verlenen we concessies aan vervoerbedrijven. Ook verstrekken we subsidies voor diverse verkeer- en vervoerprojecten en voor het beheer, het onderhoud en de vervanging van ov-infrastructuur. Hiervoor ontvangen we zo’n € 600 miljoen per jaar rechtstreeks van het Rijk.

Daarnaast is het onze taak om het economisch vestigingsklimaat te verbeteren op het gebied van werklocaties (bedrijventerreinen, detailhandel, kantoren),  economische vernieuwing (fieldlabs, startups) en de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Hiervoor ontvangen we een bijdrage – € 6,8 miljoen in 2023 – van de 21 gemeenten.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de functie of de procedure? Neem dan contact op met Wendy van den Heuvel, manager Financiën en Control, via 088 – 544 52 48 of w.vandenheuvel@mrdh.nl.

Is deze functie echt iets voor jou?

Mail vóór 8 januari 2024 je motivatie en cv naar werkenvoor@mrdh.nl, ter attentie van Wendy van den Heuvel.

Goed om te weten

 • We zetten de vacature gelijktijdig in- en extern uit. Interne kandidaten krijgen voorrang.
 • Een management-drivesprofiel is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We vragen je om daarvoor een vragenlijst in te vullen.
 • Eventueel maakt een assessment onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.