Showcase De digiwerkplaats

De Digiwerkplaats 

Digitalisering biedt kansen voor bedrijven om hun productiviteit te verhogen. De Digiwerkplaats helpt mkb’ers bij hun digitaliseringsvragen.

 

Studenten uit het hbo, mbo of wo en van verschillende opleidingen werken samen met ondernemers aan maatwerkoplossingen voor een concrete vraag. Docenten en experts begeleiden hen hierbij. Het is een (digitale) plek waar je als ondernemer terecht kan.

IT Campus Rotterdam is initiatiefnemer van Digiwerkplaats Rijnmond. In Zoetermeer organiseert de campus Dutch Innovation Park de MKB Digiwerkplaats voor de regio Haaglanden. 

Zij werken samen aan het verbinden van het onderwijs met mkb-ondernemers op het gebied van digitalisering en online marketing. 

Als ondernemer word je gekoppeld aan een speciaal samengesteld talententeam dat met een vraagstuk aan de slag gaat. Het resultaat is een adviesrapport op maat met praktische handvatten om direct mee aan de slag te kunnen. De multilevel en multidisciplinaire samenwerking is een win-win situatie: voor het onderwijs, de ondernemer én de student.

 

Marjolein Sijmons van DurfTeStempelen: “Ik vind het onwijs leuk om met studenten te werken, omdat zij de toekomst zijn. Ik leer graag van de jongere generatie op het gebied van online marketing en social media”. 

Jess Lang, eigenaar van Active Gym: “Over de creatieve oplossingen van de studenten heb ik zelf niet eens nagedacht, ik ben hier erg dankbaar voor! Ik ga het ook zeker verder uitwerken en 

in de praktijk brengen.”

 

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is hét loket in de regio voor de mkb-ondernemer die de eerste of tweede stap wil nemen in het digitaliseren van zijn bedrijf. Studenten van deelnemende onderwijsinstellingen Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland werken aan digitale vraagstukken op het gebied van online sales, online en social marketing, webontwikkeling en privacy & security. Deelname is voor de ondernemer gratis.

 

MKB Digiwerkplaats Haaglanden

MKB Digiwerkplaats Haaglanden brengt onderwijs en bedrijfsleven samen om mkb’ers te helpen bij digitaliseringsvraagstukken. Studenten van deelnemende onderwijsinstellingen Haagse Hogeschool, mbo Rijnland en ROC Mondriaan bieden ondernemers praktische ondersteuning en advies op het gebied van online marketing, automatisering, bedrijfsprocessen, digitaal veilig ondernemen, databeheer en gebruik. 

De multilevel en multidisciplinaire samenwerking is een win-win situatie: voor het onderwijs, de ondernemer én de student.

IT Campus Rotterdam en de campus Dutch Innovation Park in Zoetermeer zijn onderdeel van het campusnetwerk van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Interesse in Digiwerkplaats Rijnmond? 

Neem contact op met 

Diana de Winter of Stefan Klink

Interesse in MKB Digiwerkplaats Haaglanden? 

Neem contact op met Simone Jansen