Showcase Digital operations Centre

Digital Operations Centre: Werken aan de future of work 

Het Digital Operations Centre leidt de ‘future technician’ op: een nieuwe generatie vakmensen met verstand van techniek, inzicht in nieuwe technologieën en kennis van digitalisering en automatisering.

Teamplayers en creatieve probleemoplossers die over de grenzen van vakgebieden kijken en in talloze branches aan de slag kunnen. Met werkplaatsen in de Betafactory (Delft), het Techniek Innovatie Huis (Den Haag) en in het World Horti Center (Westland). Hier ontwerpen, bouwen en testen studenten, en werken multidisciplinair en  multilevel met elkaar.

Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking met TU Delft. In RoboHouse ontwikkelen TU-studenten van de minor robotics oplossingen voor praktijkcasussen van opdrachtgevers als Ahold, Siemens en het Reinier de Graaf Gasthuis.

Martin Klomp, coördinator van de robotica minor: “Wat we zien is dat klanten niet zozeer op zoek zijn naar robots ter vervanging van mensen, maar juist naar robots die het werk lichter en veiliger maken. Zo kan de focus liggen op het type werk dat veel beter door mensen kan worden uitgevoerd. En dat is ook waarom wij in RoboHouse toewerken naar de “future of work”. Dus niet alleen robotica maar juist ook de vraag: hoe ziet de toekomst van werk eruit?”

 

Een groep vierdejaars studenten van de opleiding technicus engineering van ROC Mondriaan uit Delft ondersteunt de TU-studenten hierbij.

Projectleider Mariëlle Stolp (ROC Mondriaan) van het Digital Operations Centre: “Onze mbo-studenten leveren vanuit hun meer praktische achtergrond een bijdrage aan het ontwerpen en prototypen van onderdelen van de robots. Een interessante vorm van samenwerking met voor studenten en docenten volop kansen om kennis te maken met innovatieve ideeën !”

 

TU- en mbo studenten werken samen aan prototypen robotonderdelen 

Robotica oplossingen voor praktijkcasussen uit het bedrijfsleven 

Samenwerken in multidisciplinaire en multilevel teams

TU-studenten van de minor robotics ontwikkelen oplossingen voor praktijkcasussen met mbo-studenten

 

Benieuwd naar samenwerkingen met het Digital Operations Centre?

Neem contact op Mariëlle Stolp