Projectleider MRDH Support (2x)

Werken aan een betere bereikbaarheid en aan het vernieuwen van de economie. Dat is de missie van de 21 gemeenten die hun krachten bundelen in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Met jouw kennis en ervaring help jij direct de gemeenten om onze doelen te bereiken. Doe je mee? De vacature staat open voor 2 projectleiders.

MRDH Support

Je gaat werken in het team MRDH Support. De professionals in dit team worden uitgeleend aan de gemeenten om de doelen uit de strategische agenda van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag te realiseren. Wij werken vanuit de kernwaarden Lef, Open en Plezier. Dit betekent dat we buiten de gebaande paden durven te denken, initiatief nemen en laten zien wat we doen. Ook staan we open voor andere perspectieven en krijgen we energie van het behalen van successen die we samen vieren.

Vanuit je thuisbasis, de MRDH, ben je inzetbaar bij de gemeenten in de metropoolregio waar je werkt aan vraagstukken over bereikbaarheid en economie. Een mooie kans voor jou om tijdelijk bij diverse gemeenten te werken, nieuwe collega’s te ontmoeten, uitdagende vraagstukken aan te pakken en zo het verschil te maken. Werken dus bij één werkgever met steeds weer een andere baan! 

Jouw functie

Als projectleider werk je, in opdracht van de gemeente waar je aan de slag bent, aan concrete gemeentelijke projecten die bijdragen aan de uitvoering van de Strategische Agenda van de MRDH. Je signaleert kansen en ontwikkelingen in het mobiliteits- en economisch domein en weet deze om te zetten in concrete projecten en activiteiten. Dat is een uitdaging, omdat er soms tegenstrijdige belangen zijn. Dat maakt dat jij als geen ander verschillende partijen weet te verbinden. Je bent sparringpartner van zowel je team als de partners in de regio. 

In deze functie werk je aan projecten bij verschillende gemeenten en ontwikkel je instrumenten om gemeenten bij hun opgaven te ondersteunen. Voorbeelden zijn het realiseren van een aantrekkelijker vestigingsklimaat voor startups en het creëren van extra opties voor duurzame mobiliteit door bijvoorbeeld fietsroutes. Je doet dit vanuit onze hoofdthema’s “verbeteren bereikbaarheid” en “vernieuwen van economie”, met oog voor andere thema’s zoals verstedelijking, verduurzaming en de kwaliteit van de leefomgeving. 

Dit ben jij

Met jouw expertise help jij ons bij het realiseren van onze ambities als opdrachtnemer bij de gemeenten zelf. Je bent omgevingsbewust, resultaatgericht en je werkt met plezier in een politiek/bestuurlijk speelveld. Je kunt omgaan met tegenspel en weet te verbinden. Projecten met veel stakeholders en meerdere invalshoeken motiveren jou. Het maatschappelijk belang achter deze dossiers weet jij te benoemen, scherp te vertalen, helder uit te dragen en steeds een stap verder tot uitvoering te brengen.  Als persoon ben je energiek en heb je gevoel voor relaties en verhoudingen. Daarnaast: 

 • kun je visie en koers vertalen in projecten;
 • ben je een netwerker die gemeenten onderling kan verbinden;
 • heb je oog voor de maatschappelijke en bestuurlijke context;
 • ben je initiatiefrijk en ondernemend, kun je snel schakelen, ben je flexibel en stressbestendig;
 • heb je goed zicht op het bestuurlijke speelveld en leg je makkelijk contacten met nieuwe en bestaande relevante spelers;
 • zijn samenwerken en sturen op resultaat voor jou natuurlijke drijfveren.

Ook beschik je over: 

 • hbo of academisch werk- en denkniveau;
 • 5 jaar ervaring met lokale/regionale bestuurlijke processen, projecten en/of programma’s bij overheid of consultancy;
 • ervaring als projectleider, bij voorkeur op het gebied van gebiedsontwikkeling en/of ervaring met ruimtelijk-economische vraagstukken op lokaal/regionaal niveau.

Ons aanbod

 • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, tot maximaal € 6.777,- bruto (schaal 12) o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar die we bij wederzijds goedvinden en bij goed functioneren van MRDH Support, na dit jaar graag omzetten naar een vast dienstverband.
 • Veel autonomie: je hebt de vrijheid om je werktijden zelf in te delen en kunt hybride werken. 
 • Volledige ov-vergoedingen voor woon-werkverkeer (2e klas) en dienstreizen (1e klas). 
 • 27 vakantiedagen per jaar op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van het bruto maandsalaris.
 • Een laptop in bruikleen en een telefoonvergoeding.
 • ABP-pensioenregeling.

Werken bij de MRDH 

De MRDH is een vrijwillige gemeenschappelijke regeling van 21 gemeenten. We werken aan het verbeteren van de bereikbaarheid en het vernieuwen van de economie. Zo dragen wij bij aan meer welvaart en welzijn van de bijna 2,4 miljoen inwoners van de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

De ambities van de 21 gemeenten komen samen in de Strategische Agenda van de MRDH. De gemeenten hebben een grote verantwoordelijkheid voor het behalen van de doelen uit deze strategische agenda. Daarbij kunnen zij rekenen op de ondersteuning van de MRDH. Veel gemeenten hebben behoefte aan concrete ondersteuning bij het behalen van deze doelen. Daarom hebben wij MRDH Support opgericht.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de functie dan kun je contact opnemen met Jos Wassens, manager strategie en bestuur, via J.wassens@MRDH.nl telefoonnummer 06-11437672.

Weet je genoeg en wil je bij ons werken?

Mail tot en met vrijdag 21 juni 2024 je motivatie en cv naar werkenvoor@mrdh.nl ter attentie van Jos Wassens. 

Goed om te weten

 • We zetten de vacature gelijktijdig in- en extern uit. Interne kandidaten krijgen voorrang.
 • Een management-drivesprofiel is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We vragen je om daarvoor een vragenlijst in te vullen.
 • Eventueel maakt een assessment onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.