Tramlijn 19

Naar overzicht

Het traject van tramlijn 19 loopt van Leidschendam naar Delft. In 2010 is het eerste stuk in gebruik genomen: Leidschendam-Voorburg, Leidschenveen, Ypenburg, Rijswijk (Vrijenban) en Delft CS. 

Het eerste deel van tramlijn 19 (tussen Leidschendam-Voorburg en Delft station CS) is in juli 2010 in gebruik genomen. De tweede fase van tramlijn 19 gaat rijden tussen station Delft CS en TU Delft Campus. De meeste werkzaamheden voor de tweede fase zijn al klaar. Vanaf december 2019  zullen de laatste werkzaamheden plaatsvinden. De tram zal eind 2020 gaan rijden.  

St. Sebastiaansbrug
De huidige brug is in slechte staat en vertoont scheuren. De brug is daardoor ook niet geschikt voor de aanleg van de geplande trambaan voor tramlijn 19, die naar TU Campus gaat rijden. Gemeente Delft, Provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben gezamenlijk belang bij de vervanging van de brug en hebben het project dan ook gezamenlijk laten ontwerpen. Ook dragen de drie partijen gezamenlijk de kosten die hiermee gepaard gaan. De sloop van de huidige brug is inmiddels gestart. Naar verwachting is de nieuwe brug begin 2020 klaar. Tramlijn 19 zou dan eind 2020 kunnen rijden.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Delft.