Steeds meer elektrische bussen in de metropoolregio

07 juli 2023

HTM en Daimler Buses plaatsten op 7 juli een handtekening onder het contract voor de levering van 95 elektrische bussen en de bijbehorende laadinfrastructuur.  De nieuwe bussen vervangen vanaf medio 2024 de huidige aardgasbussen van HTM en bieden meer capaciteit op drukke buslijnen. HTM is met deze aanschaf eind 2024 de eerste stadsvervoerder die beschikt over een volledig emissievrije bus- en tramvloot. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet op weg naar duurzaam openbaar vervoer in de metropoolregio.

Duurzaam openbaar vervoer

De 21 gemeenten die samenwerken in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag willen schoon, stil en energiezuinig vervoer dat bijdraagt aan een regio waarin je prettig kunt wonen en werken. Nu en in de toekomst. Daarom heeft de MRDH met HTM en de andere OV-bedrijven in de regio afspraken gemaakt over de inzet van schone bussen om zo een bijdrage te leveren aan klimaatdoelstellingen. In 2030 rijden er alleen nog zero-emissiebussen in metropoolregio. Het schone wagenpark van de OV-bedrijven in onze regio draagt bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en zorgt voor een leefbare omgeving en een bereikbare regio.

Meer capaciteit op drukke buslijnen

De nieuwe bussen e-Citaro en e-Citaro-G (geleed) gaan vanaf medio 2024 de huidige aardgas (CNG) bussen van HTM vervangen. De eCitaro is een lagevloer stadsbus en daarmee goed toegankelijk voor alle reizigers. De eCitaro is 12 meter lang en de eCitaro G 18 meter. Beide bussen zijn 2,55 m breed. De gelede bussen hebben meer capaciteit en worden ingezet op drukke buslijnen als 23, 24, 25 en 26. Daarmee kunnen meer reizigers met de bus comfortabeler reizen.