RET-bussen in Krimpen volledig duurzaam

17 oktober 2022

Sinds kort rijdt de RET in Krimpen aan den IJssel alleen nog met zero-emissiebussen. Daarmee krijgen de inwoners schoon en stil OV. Een mooie stap in de ambitie van de gemeenten in de metropoolregio om de CO2 uitstoot door vervoer in 2025 met 30% te verlagen.

Burgemeester Martijn Vroom,  de wethouders John Janson en Wubbo Tempel van Krimpen aan den IJssel vierden daarom samen met Bart Nijhof (adjunct manager OV) van de MRDH, de RET-directeuren Joop Bakker en Johan Taal deze mooie stap met een rondrit in een elektrische bus.

In 2030 alleen nog schone bussen

Met de OV-bedrijven in de metropoolregio heeft de MRDH afspraken gemaakt over de inzet van schone bussen om zo een bijdrage te leveren aan de verlaging van de CO2 uitstoot.  In 2030 rijden er alleen nog zero-emissiebussen in de metropoolregio. Het schone wagenpark van de OV-bedrijven in onze regio draagt bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en zorgt voor een leefbare omgeving en een bereikbare regio. Ook voldoet de MRDH hiermee aan de afspraken uit het landelijk bestuursakkoord zero-emissie regionaal busvervoer (april 2016) – alle bussen in 2030 volledig uitstootvrij.