Presentatie nieuwe elektrische bussen van HTM

14 juni 2024

Vrijdag 14 juni presenteerde HTM de nieuwe elektrische bussen van de HTM. De nieuwe bussen bieden reizigers meer comfort: ze zijn luxer, stiller en volledig toegankelijk. Naar verwachting worden de eerste bussen in het najaar in de dienstregeling opgenomen. 

Jeffrey Keus, regiobestuurder MRDH: “HTM van harte gefeliciteerd met de aanschaf van deze prachtige elektrische bussen. Zodra de bussen gaan rijden profiteren reizigers en inwoners van de goed toegankelijke, duurzame en stille bussen. Het is een mooie stap op weg naar duurzaam OV in de metropoolregio.”
 

Emissieloos openbaar vervoer

Met de OV-bedrijven in de metropoolregio heeft de MRDH afspraken gemaakt over de inzet van schone bussen om zo een bijdrage te leveren aan de verlaging van de CO2 uitstoot.  In 2030 rijden er alleen nog zero-emissiebussen in de metropoolregio. Het schone wagenpark van de OV-bedrijven in onze regio draagt bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en zorgt voor een leefbare omgeving en een bereikbare regio. 
De eerste elektrische bussen gebruikt HTM voor de opleiding van de buschauffeurs. En om te testen; bijvoorbeeld hoeveel kilometers de bussen kunnen afleggen met de beschikbare batterijcapaciteit. In de zomer van 2025 is HTM de eerste stadsvervoerder die volledig emissieloos openbaar vervoer aanbiedt.