Opening vernieuwd busstation Spijkenisse Centrum

13 september 2024

Het nieuwe busstation van Spijkenisse Centrum is klaar! Donderdag 12 september 2024 is het busstation feestelijk geopend door Chris Hottentot, wethouder Mobiliteit van Nissewaard en tevens regiobestuurder van de MRDH. De MRDH heeft in september 2022 tien miljoen euro bijgedragen aan de herinrichting van het busstation in Nissewaard. Het busstation heeft nieuwe toegankelijke halteperrons gekregen, een nieuwe inpandige fietsenstalling van 600 plekken en ook de P+R heeft een andere inrichting.

Regionaal belang

Het metrobusstation Spijkenisse Centrum is van regionaal belang, omdat dit station een op- én overstappunt is voor veel reizigers. Zij reizen dagelijks vanaf verschillende plaatsen op het eiland Voorne-Putten naar Rotterdam en verder en natuurlijk omgekeerd. Naast het busstation wordt ook het metrostation vernieuwd. Voor deze verbetering heeft de MRDH vorig jaar 7 miljoen euro toegekend aan de RET. Door dit OV-knooppunt in zijn geheel aan te pakken, wordt het hopelijk nóg aantrekkelijker om met het OV te reizen. Meer mensen in het openbaar vervoer is goed voor de bereikbaarheid van de regio én duurzame mobiliteit. 

Verbeterprogramma Ketenmobiliteit 

De gemeente Nissewaard is onderdeel van het Verbeterprogramma Ketenmobiliteit, een programma van de MRDH, waarin meerdere ov-knooppunten zijn benoemd die laag scoren op het gebied van kwaliteitsbeleving, bereikbaarheid en veiligheid. De MRDH pakten samen met gemeenten al eerder station Rodenrijs in Lansingerland aan en busstation Zuidplein. Rotterdam Beurs, één van de drukste metrostations van Nederland, krijgt ook een verbetering.