Metro naar strand Hoek van Holland een feit

31 maart 2023

Met de metro naar zee. Vanaf vandaag kan het. De Hoekse Lijn rijdt vanaf vandaag vanuit Rotterdam Nesselande via Rotterdam Beurs tot aan het strand van Hoek van Holland. Het is uniek in Nederland.

Uitje naar het strand

“De Hoekse Lijn trok direct al bij de start in 2019 23.000 reizigers per dag. Dat geeft aan hoe gewenst deze snelle metroverbinding is. Nu is het ook mogelijk om tot aan het strand te rijden. Niet alleen voor het woon-werkverkeer maar ook voor een uitje naar het strand, is de Hoekse Lijn dus een uitkomst. Het is een voorziening die alle inwoners van onze prachtige metropoolregio Rotterdam Den Haag toekomt.”, Armand van de Laar (portefeuillehouder OV Ontwikkeling MRDH). De MRDH is opdrachtgever van het project.

37 minuten

De metro rijdt in ruim een half uur van hartje Rotterdam (Rotterdam Beurs of Blaak) naar het strand in slechts 37 minuten (Beurs- Hoek van Holland Strand). De metro gaat dagelijks drie keer per uur naar het strand rijden. In de zomer vertrekt de metro op vakantiedagen en in weekend vier keer per uur. Op stranddagen is het plan om tussen Rotterdam en Hoek van Holland meer metro’s in te zetten.

Wethouder van der Laar, directeur RET Unck, wethouder Karremans en Van Leeuwen, directeur Rotterdam. Foto: Rick Keus

Wethouder Armand van der Laar (MRDH), directeur RET Maurice Unck, wethouder Vincent Karremans (Rotterdam) en directeur Stadsontwikkeling Marc van Leeuwen (Rotterdam) waren bij de start van Metro naar Zee aanwezig. Foto: Rick Keus