EBS start met busvervoer in Haaglanden

26 augustus 2019

Vanaf 25 augustus is EBS de nieuwe streekvervoerder in Haaglanden. Ook de stadsdiensten van Delft en Zoetermeer worden dan door EBS uitgevoerd. Reizigers merken dit aan nieuwe bussen, enkele aanpassing in de routes en aan hogere frequenties op veel lijnen.

Zo gaan bijvoorbeeld in Delft de bussen van maandag tot zaterdag elk kwartier rijden tussen zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds. Verder rijdt een rechtstreekse bus naar Rotterdam The Hague vanuit Den Haag Leyenburg via Delft. Ook nieuw is de verbinding tussen Wassenaar en Voorschoten (lijn 42).

EBS zet nieuwe bussen in. De stadsdiensten van Delft en Zoetermeer worden uitgevoerd met elektrische bussen. Op de streeklijnen gaan nieuwe groengas-hybride bussen rijden. In 2026 en 2027 worden die hybride gasbussen ook vervangen door elektrische bussen. De bussen hebben een lage vloer en faciliteiten voor een rolstoel. Verder beschikken de bussen over airconditioning en usb-aansluitingen.

Hiermee geeft EBS uitvoering aan de uitgangspunten voor de concessie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag: kwaliteit, zero-emissie en inspelen op de reizigersvraag

Bron: EBS