Bestuurscommissie Va bespreekt OV tarieven 2025

09 oktober 2024

Op woensdag 23 oktober bespreekt de bestuurscommissie Vervoersautoriteit MRDH de nieuwe OV Tarieven voor 2025. In de vergadering ligt een voorstel om de OV-tarieven, conform de landelijke tarievenindex (LTI), te laten stijgen met 3,34%. De consumentenorganisaties hebben via METROCOV een positief advies, met enkele aandachtspunten rondom het nieuwe Regio Vrij-abonnement, afgegeven.

Kabinet kondigt bezuinigingen op OV aan

Het huidige kabinet heeft voor 2026 een bezuiniging op het regionale openbaar vervoer in de Vervoerregio Amsterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag aangekondigd. Momenteel voeren beide Vervoerregio’s, vervoerders en andere maatschappelijke organisaties een lobby bij het Rijk om deze bezuiniging van 110 miljoen euro ongedaan te maken. De aangekondigde bezuiniging heeft nog geen effect op de Tarieven voor 2025. 

Besluitvorming

Na besluitvorming over de Tarieven 2025 in de bestuurscommissie, zal de MRDH wederom een nieuwsbericht verspreiden via haar nieuwskanalen om het uiteindelijke besluit toe te lichten. De vervoerders starten de communicatie richting de reizigers op.