De Metropoolregio Podcast

De Metropoolregio Podcast

Duurzame mobiliteit is een ambitie die 23 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag sámen oppakken. Maar hoe je dat? In een drietal podcasts steken hoogleraar sociaal economisch transities Derk Loorbach, architect en stedenbouwkundige Daan Zandbelt en adviseur stedelijke bereikbaarheid Wieger Savenije hun mening niet onder stoelen of banken. Duurzame mobiliteit moet je niet proberen maar fórceren. De meest duurzame mobiliteit is géén mobiliteit, stellen zij. Maar hoe doe je dat in een metropoolregio waarin het aantal inwoners alleen nog maar toeneemt en de druk op de ruimte enorm is? Elles de Bruin en Louis Hueber interviewden de drie leden van de Denktank Duurzame Mobiliteit van de MRDH.

Externe media URL

Duurzame mobiliteit, een ambitie die 23 gemeenten in de metropoolregio Rotterdam Den Haag samen oppakken. Maar hoe doe je dat? In een driedelige podcast steken hoogleraar 
sociaal-economische transities Derk Loorbach, architect en stedenbouwkundige Daan Zandbelt en adviseur stedelijke bereikbaarheid Wieger Savenije, hun mening niet onder stoelen of banken. Duurzame mobiliteit moet je niet proberen, maar fórceren en de meest duurzame mobiliteit is géén mobiliteit.

Maar hoe doe je dat in een metropoolregio waarin het aantal inwoners alleen nog maar toeneemt en de druk op de ruimte enorm is? "Er zijn bij ons drie deelauto's die gewoon gemeenschappelijk bezit zijn, die mensen kunnen gebruiken en die kunnen ze afschrijven en er wordt afgerekend aan het einde van de maand. Op die manier kun je veel meer samen doen en heb je eigenlijk minder ruimte nodig, want je hebt niet elke dag een 2e auto nodig of een 3e auto nodig."

We moeten dus anders denken en vooral anders doen! Luister naar de podcast 'Duurzame mobiliteit: een niet te missen kans'. Binnenkort in je favoriete podcastapp! 

www.mrdh.nl/podcast

Podcastapps

Aflevering 1 is te beluisteren op onze website en in je favoriete podcastapp onder de naam: De Metropoolregio Podcast. Je vindt hem op Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts. Abonneer je alvast op de show en krijg een signaal wanneer een nieuwe aflevering online staat.