Digitaal Trefpunt voor zorgeloos overstappen in de regio

Gemeenten en vervoerders zijn woensdag 3 maart bijgepraat over het Programma Ketenmobiliteit op OV-Knooppunten. De MRDH organiseerde hiervoor een Digitaal Trefpunt: Zorgeloos overstappen in de regio. 

De kwaliteit van OV-knooppunten in de regio moet omhoog. Ook moet het makkelijker zijn om van het ene vervoermiddel op het andere te stappen. Van de fiets, op de metro bijvoorbeeld. De zogenaamde Ketenmobiliteit. Door de OV-knooppunten naar een hoger niveau te brengen zorgen zij dat het voor OV-reizigers betrouwbaar en prettig reizen is en dat meer mensen van het OV gebruik gaan maken. Dit is goed voor de bereikbaarheid van de regio en draagt bij aan duurzame mobiliteit.

Zomer 2020 is gestart met de uitwerking van een eerste tranche knooppunten om hiervoor de opgave op de knooppunten in beeld te brengen. Het doel is de kwaliteit van de knooppunten te verbeteren en overstappen zorgeloos te maken.

Bij het aanpakken van een knooppunt brengen we de betrokken partijen en de 5 aandachtsgebieden van Ketenmobiliteit samen om tot een geïntegreerd opgave te komen. De 5 aandachtsgebieden zijn lokale ontsluiting, fietsparkeren, P+R, kwaliteitsbeleving en deelmobiliteiten.

Gemeenten en vervoerders zijn tijdens de digitale bijeenkomst meegenomen in de opzet van het programma. Vervolgens hebben gemeente Lansingerland en gemeente Rotterdam ons een inkijkje gegeven in de opgave die er ligt op Rodenrijs en Capelsebrug en hoe ze dat aanpakken. Aan de hand van de gedeelde informatie zijn we in het tweede deel van het Trefpunt in deelsessies met elkaar in gesprek gegaan over de uitdagingen op de knooppunten in onze regio.

Het Digitaal Trefpunt voor zorgeloos overstappen heeft een mooi resultaat geleverd. Het Trefpunt heeft het programma kunnen verduidelijken, er zijn verbindingen gelegd tussen de verschillende organisaties, plannen gemaakt om elkaar op te zoeken, kennis gedeeld en ervaring uitgewisseld. En nu!? Aan het werk: We kijken uit naar de mooie projecten om zorgeloos overstappen in de regio te optimaliseren!