Belangrijk internetknooppunt komt naar regio Zuid-Holland

Sinds de jaren negentig was Amsterdam de plek waar alle computers stonden om Nederland met het worldwideweb te verbinden. De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) was tot nu toe alleen gevestigd in datacenters in en rond Amsterdam. Vanaf oktober 2021 kunnen bedrijven ook via Rotterdam en Naaldwijk de internationale digitale snelweg op.

De komst van AMS-IX, één van de belangrijkste internetknooppunten ter wereld, naar de metropoolregio Rotterdam Den Haag maakt het voor de regio nu zeer aantrekkelijk voor tech- en enterprisebedrijven om zich juist hier te gaan vestigen. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen als het live streamen via het internet van (grote internationale) events, het (internationaal) aanbieden van bedrijfssoftware, online gaming, of bijvoorbeeld videobellen. Of gewoon het efficiënt inrichten van omvangrijke bedrijfsnetwerken.

De komst van het internetknooppunt naar de regio is een resultaat van de inspanningen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de provincie Zuid-Holland en InnovationQuarter om meer van dit soort bedrijven naar de regio te halen. Hiervoor is een kwartiermaker aangesteld.

Lees meer over de komst van het internetknooppunt op de website van InnovationQuarter.