Adviseur Economisch Vestigingsklimaat

Vacature Adviseur Economisch Vestigingklimaat

Als adviseur/projectleider Economisch Vestigingsklimaat krijg jij de unieke kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan het versterken van de bereikbaarheid en het economisch vestigingsklimaat van de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Met jouw ervaring en kennis help jij ons om onze positie te verbeteren als economische topregio. Als adviseur/projectleider Economisch Vestigingsklimaat krijg jij de unieke kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan het versterken van de bereikbaarheid en het economisch vestigingsklimaat van de metropoolregio Rotterdam Den Haag. 

Jouw functie

De MRDH is dé samenwerking van, voor en door 23 gemeenten in de grootstedelijke regio Rotterdam Den Haag. In jouw rol als adviseur ontwikkel je projecten en programma’s met bestuurlijke en maatschappelijke impact in de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Je draagt tevens zorg voor implementatie en verzorgt het relatiemanagement. Uitdagende en complexe thema’s waar jij je onder andere mee bezig gaat houden zijn innovatieprogramma’s voor maatschappelijke opgaven en  toekomstbestendig MKB en digitalisering van de economie. Ook sta je open om in te spelen op actualiteiten en aan de slag te gaan met andere onderwerpen uit de Strategische Agenda MRDH. 

Als adviseur Economisch Vestigingsklimaat versterk je ons team en draag je zorg voor het inhoudelijk en procesmatig opzetten van  nieuwe programma’s en projecten. Dat betekent dat jij ervoor zorgt dat met alle partijen overeenstemming bereikt wordt. Dat kan een uitdaging zijn, omdat er soms tegenstrijdige belangen zijn. Dat maakt dat jij als geen ander al die verschillende partijen weet te verbinden. Om de koers van de afdeling te ontwikkelingen ben je sparringpartner van niet alleen je team maar ook de partners in de regio. 

 

Jouw profiel

Als adviseur heb je binding met de regio, je bent vertrouwd met de cultuur van gemeenten en je bent bekend met regionale samenwerking. Als persoon ben je energiek en heb je gevoel voor relaties en verhoudingen en ben je resultaatgericht. Daarnaast:

-    heb je een visie op de economische ontwikkeling van de regio; 

-    kun je visie en koers vertalen in programma’s en acties;

-    ben je een netwerker die gemeenten onderling kan verbinden;

-    heb je een relevant netwerk of kan je dat snel uitbreiden;

-    ben je politiek en bestuurlijk sensitief;

Ook beschik je over: 

-    WO werk en denkniveau; 

-    Minimaal 5 jaar ervaring met lokale/regionale bestuurlijke processen bij overheid of consultancy; 

-    Affiniteit en ervaring met (ruimtelijk-) economische vraagstukken op lokaal/regionaal niveau.

Ons aanbod

-    Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, tot maximaal € 5.872 o.b.v. een 36-urige werkweek;

-    Een tijdelijke aanstelling van een jaar die we bij wederzijds goedvinden, na dit jaar graag omzetten naar een vast dienstverband;

-    De kans jezelf te ontwikkelen en te werken aan je persoonlijke ambities;

-    Uitstekende verlofregelingen;

-    Een individueel keuzebudget;

-    Volledige OV-vergoedingen voor woon-werkverkeer (2e klasse) en dienstreizen (1e klasse).

Afdeling Economisch Vestigingsklimaat

De afdeling Economisch Vestigingsklimaat bestaat uit een tiental project- en procesmanagers met diverse achtergronden. Ons dagelijks werk bestaat uit het verbinden van mensen en organisaties, het opzetten van programma’s en projecten en het vertalen van strategie naar acties om de regionale economie te versterken. Dit doen wij nu onder meer op het gebied van werklocaties, digitalisering, vrijetijdseconomie, hbo en mbo campussen, fieldlabs, vrijetijdseconomie en automatisch vervoer. Hierbij werken wij samen met gemeenten, provincie Zuid-Holland, andere regio’s en ook met onderwijsinstellingen, bedrijven, de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter en de Rijksoverheid. De MRDH ontvangt hiervoor een bijdrage van de 23 gemeenten (circa € 6,5 miljoen per jaar).  

 

Onze organisatie

De MRDH is een vrijwillige gemeenschappelijke regeling van 23 gemeenten. Naast de afdeling Economisch Vestigingsklimaat heeft de MRDH als verlengd lokaal bestuur de status van vervoerregio vanuit de Rijksoverheid gekregen. Daarmee heeft de MRDH wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer. Zo formuleren wij regionaal vervoersbeleid en zijn wij opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de regio Rotterdam Den Haag, waarvoor wij concessies verlenen aan vervoerbedrijven. 

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de functie dan kun je contact opnemen met Marjolein Steinebach, m.steinebach@mrdh.nl

 

Weet je genoeg en wil je bij ons werken?

Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie, voorzien van cv, uiterlijk 9 december 2020

t.a.v. M. Steinebach per e-mail: werkenvoor@mrdh.nl

In het kader van de selectieprocedure wordt aan kandidaten gevraagd mee te werken aan het opstellen van een Management Drives profiel door het invullen van een vragenlijst. Mogelijk zal ook een assessment onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.