Met jouw ervaring en kennis help jij ons om onze positie te verbeteren als Europese topregio. Als projectsecretaris Openbaar Vervoer (OV) krijg jij de unieke kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan het versterken van de bereikbaarheid van de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Jouw functie

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is dé samenwerking van, voor en door 23 gemeenten in de grootstedelijke regio Rotterdam Den Haag.

Je hebt een veelzijdig en dynamisch werkpakket, geen dag is hetzelfde. Zo werk je de ene dag aan de administratieve en inhoudelijke voorbereiding van vergaderingen. Een dag later denk je mee met bestuurders en projectmanagers over de aanpak van vraagstukken op het regionale schaalniveau. Bij nieuwe ontwikkelingen weet je snel te schakelen met de relevante projectpartners en bestuurders en daarnaast ondersteun je jouw collega’s bij de het nemen van besluiten. Jouw talent voor organiseren en plannen spelen hier een belangrijke rol in.

In je rol als projectsecretaris OV ben je bijvoorbeeld betrokken bij een project waarbij alle trams in Den Haag worden vervangen, ondersteun je bij het innovatieprogramma dat de MRDH en vervoerders samen uitvoeren en heb je een aantal algemene ondersteunende taken binnen de afdeling OV. Dit betekent dat je zorg draagt voor informatieverwerking, communicatie en inhoudelijke afstemming binnen en tussen de programma’s en projecten die de afdeling samen met de vervoerders, 23 gemeenten en andere partners uitvoert. Tot de werkzaamheden behoren ook de logistiek in en rond de vergaderingen en alle administratieve ondersteuning die planmatig werken met zich mee brengt.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau; wij nodigen ook net afgestudeerde academici van harte uit te reageren omdat deze functie een ideale plek is om kennis en ervaring op te doen in een dynamisch werkveld en een politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt affiniteit met projectmatig werken, bij voorkeur in een bestuurlijke en ambtelijke omgeving (bijvoorbeeld door eerdere functies, stages of studieopdrachten);
 • Je hebt een talent voor plannen en organiseren, waardoor je gestructureerd en resultaatgericht werkt;
 • Je bent proactief, oplossingsgericht en omgevingsbewust.
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig (in woord en geschrift) en weet daarnaast van aanpakken;
 • Je hebt aantoonbare interesse met het beleidsveld Openbaar Vervoer.

Onze medewerkers werken graag binnen een netwerkorganisatie (die werkt volgens het principe van verlengd lokaal bestuur) en zien een uitdaging in het toekomstgericht werken in een politiek gestuurde organisatie. Affiniteit en ervaring in dit domein zijn een pré.

Ons aanbod

 • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, tot maximaal € 4.048,- (schaal 9) o.b.v. een 36-urige werkweek;
 • Een tijdelijke aanstelling van een jaar die we bij wederzijds goedvinden/goedkeuring, na dit jaar graag omzetten naar een vast dienstverband;
 • De kans jezelf te ontwikkelen en te werken aan je persoonlijke ambities;
 • Uitstekende verlofregelingen;
 • Een individueel keuzebudget;
 • Een vergoeding van een tablet of laptop en telefoon;
 • Volledige OV-vergoedingen voor woon-werkverkeer (2de klasse) en dienstreizen (1e klasse).

Afdeling OV

Mocht je voor ons kiezen, dan verwelkomen wij jou graag binnen onze organisatie en specifiek bij de afdeling Openbaar Vervoer. Als opdrachtgever van het regionale- en stedelijke OV in de regio wordt met vervoerder gewerkt aan mogelijkheden om het Openbaar Vervoer in de regio te verbeteren. We zetten in op het verkorten van de reistijd met en meer capaciteit in het OV en de transitie van auto naar OV, fiets of een combinatie hiervan. Dit doen wij door concessies te verlenen en te beheren, het begeleiden van projecten ter verbetering van de infrastructuur voor OV en door beleid te ontwikkelen op het gebied van sociale veiligheid, tarieven en toegankelijkheid van het OV.

Dit team bestaat uit 20-25 gedreven en ervaren professionals binnen het Openbaar Vervoersdomein. Als standplaats hebben wij Westersingel 12 te Rotterdam.

Onze organisatie

De MRDH is een vrijwillige gemeenschappelijke regeling van 23 gemeenten en heeft als verlengd lokaal bestuur de status van vervoerregio vanuit de Rijksoverheid gekregen. Daarmee heeft de MRDH wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer. Zo formuleren wij regionaal vervoersbeleid en zijn wij opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de metropoolregio Rotterdam Den Haag, waarvoor wij concessies verlenen aan vervoerbedrijven. Daarnaast verstrekken wij subsidies voor diverse verkeer- en vervoerprojecten en voor beheer, onderhoud en vervanging van OV-Infrastructuur. De MRDH ontvangt hiervoor rechtstreeks middelen van het Rijk (ongeveer € 510 mln. per jaar). Tevens heeft de MRDH taken voor het versterken van het economisch vestigingsklimaat in de metropoolregio van onder andere werklocaties (bedrijfsterreinen, detailhandel, kantoren), smart infrastructure (energietransitie, next generation woonwijken), economische vernieuwing (fieldlabs, campusvorming), arbeidsmarkt-onderwijs en economie van het landelijk gebied. De MRDH ontvangt hiervoor een bijdrage van de 23 gemeenten (ongeveer € 6,5 mln.  per jaar). 

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de functie dan kun je contact opnemen met Christel Mourik (Manager OV) of Jos Wassens (adjunct Manager OV) via het telefoonnummer 088 5445 231.

Weet je genoeg en wil je bij ons werken?

Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie, voorzien van cv, uiterlijk 11 maart 2021 t.a.v. mevrouw C. Mourik per e-mail: werkenvoor@mrdh.nl.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Hierbij hebben interne kandidaten een voorrangspositie. De selectiegesprekken zullen eind maart 2021 worden ingepland. Op 1 mei 2021 start je in je nieuwe functie.

In het kader van de selectieprocedure wordt aan kandidaten gevraagd mee te werken aan het opstellen van een Management Drives profiel door het invullen van een vragenlijst.