Vacature adviseur Economisch Vestigingsklimaat

Werken aan een betere bereikbaarheid en aan het vernieuwen van de economie: dat is de missie van de 21 gemeenten die hun krachten bundelen in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Met jouw ervaring en kennis help jij ons om de groei van de welvaart en het welzijn van onze 2,4 miljoen inwoners te verbeteren. Als adviseur Economisch Vestigingsklimaat krijg jij de unieke kans om hieraan een waardevolle bijdrage te leveren. Help jij ons met lef en plezier in deze missie?

Jouw functie

Als adviseur ontwikkel je projecten en programma’s met bestuurlijke en maatschappelijke impact in deze regio. Dit betekent dat je kansen en maatschappelijke ontwikkelingen in het economisch domein signaleert en weet om te zetten in actie, verbindingen en relaties. Dat kan een uitdaging zijn, omdat er soms tegenstrijdige belangen zijn. Dat maakt dat jij als geen ander al die verschillende partijen weet te verbinden.

De thema’s waarmee je aan de slag gaat, spelen in op de actualiteit en dragen bij aan het toekomstbestendig maken van de regio. In deze functie zal je je met name gaan richten op de thema’s ‘ruimte voor werken’ en ‘arbeidsmarkt & onderwijs’. Je gaat aan de slag met vraagstukken: Hoe zorgen we voor voldoende goed geschoold personeel voor de regio? En hoe zorgen we voor de verduurzaming van winkelgebieden en bedrijfspanden en voor voldoende ruimte voor bedrijven om zich te vestigen of te groeien? Voor deze thema’s ben je breed inzetbaar. Je gaat met name aan de slag met projectontwikkeling. Dit doe je samen met gemeenten en andere partners.

Jouw profiel

Met jouw netwerk en ervaring ben je in staat complexe vraagstukken te vertalen naar concrete projecten en resultaten. Je bent omgevingsbewust, resultaatgericht en je hebt plezier in het politiek/bestuurlijke speelveld. Als persoon ben je energiek en initiatiefrijk.

Daarnaast:

 • ben je een netwerker die gemeenten onderling kan verbinden;
 • heb je oog voor de maatschappelijke en bestuurlijke context;
 • ben je ondernemend en leg je gemakkelijk contacten met nieuwe en bestaande relevante spelers.

Ook beschik je over:

 • hbo+ werk en denkniveau;
 • minimaal 5 jaar ervaring met publieke organisaties waarbij tegenstrijdige belangen onderdeel van het werk kunnen zijn;
 • affiniteit en ervaring met (ruimtelijk-)economische vraagstukken op lokaal/regionaal niveau;
 • affiniteit met ontwikkeling op de arbeidsmarkt.

Herken je jezelf hierin, maar ben je er nog niet helemaal? Dan nodigen we je toch uit om te solliciteren.

Ons aanbod

 • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, tot maximaal € 6.470,- bruto (schaal 12) o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Een tijdelijke aanstelling van een jaar die we bij wederzijds goedvinden, na dit jaar graag omzetten naar een vast dienstverband.
 • De kans jezelf te ontwikkelen en te werken aan je persoonlijke ambities.
 • Uitstekende verlofregelingen.
 • Goede ABP pensioenregeling.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%.
 • Een laptop in bruikleen en een telefoonvergoeding.
 • Volledige OV-vergoedingen voor woon-werkverkeer (2e klasse) en dienstreizen (1e klasse).
 • Veel autonomie: werktijden en werkplek is flexibel en kan hybride. Als standplaats hebben wij Westersingel 12 te Rotterdam, maar werken ook deels vanuit huis.

Afdeling Economisch Vestigingsklimaat

De afdeling Economisch Vestigingsklimaat bestaat uit tien project- en procesmanagers met diverse achtergronden. Ons dagelijks werk bestaat uit het verbinden van mensen en organisaties, delen van kennis, het opzetten van programma’s en projecten en het vertalen van strategie naar acties om de regionale economie te versterken. Dit doen we voor de thema’s Ruimte voor werken, Innovatie en Arbeidsmarkt & onderwijs. Hierbij werken wij samen met gemeenten, provincie Zuid-Holland, rijksoverheid, andere regio’s en ook met onderwijsinstellingen, bedrijven, de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter en de rijksoverheid. De MRDH ontvangt hiervoor een bijdrage van de 21 gemeenten (circa € 6,5 miljoen).

Onze organisatie

De MRDH is een vrijwillige gemeenschappelijke regeling van 21 gemeenten. Naast de afdeling Economisch Vestigingsklimaat heeft de MRDH als verlengd lokaal bestuur de status van vervoerregio vanuit de rijksoverheid gekregen. Daarmee heeft de MRDH wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer. Zo formuleren wij regionaal vervoersbeleid en zijn wij opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de regio Rotterdam Den Haag, waarvoor wij concessies verlenen aan vervoerbedrijven.

De MRDH is een organisatie in beweging. Zo is er een Strategische Agenda waar de doelen voor de komende jaren zijn bepaald. De kernwaarden van de MRDH zijn lef, plezier en open.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de functie dan kun je contact opnemen met Marjolein Steinebach, manager Economisch Vestigingsklimaat, via: m.steinebach@mrdh.nl /
06 3611 0806.

Weet je genoeg en wil je bij ons werken?

Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie, voorzien van cv, uiterlijk vrijdag 16 juni t.a.v. Marjolein Steinebach per e-mail: werkenvoor@mrdh.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. In het kader van de selectieprocedure wordt aan kandidaten gevraagd mee te werken aan het opstellen van een Management Drives profiel door het invullen van een vragenlijst. Mogelijk zal ook een assessment onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.