Vacature adviseur Bestuurszaken - 36 uur per week

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is het samenwerkingsverband van, voor en door 23 gemeenten in de grootstedelijke regio Rotterdam Den Haag. Met jouw ervaring en kennis help jij ons om onze positie als Europese topregio verder te verbeteren. Als adviseur Bestuurszaken lever je, in nauwe samenwerking met de inhoudelijke collega’s op het gebied van Openbaar Vervoer, Verkeer en Economisch Vestigingsklimaat, een waardevolle bijdrage aan het versterken van de bereikbaarheid en het economisch vestigingsklimaat van de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Jouw functie

Als adviseur Bestuurszaken ben je de spin in het web waar het gaat om de procedurele en procesmatige voorbereiding en afhandeling van ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming. Hiervoor werk je nauw samen met je collega’s binnen het team Bestuurszaken. Je draagt zorg voor de coördinatie van de werkzaamheden (prioritering en planning) binnen het team. Je adviseert medewerkers bij het maken van goede besluitvormingsstukken en het doorlopen van een soepele en volledige procesgang. Verder ben je met het team verantwoordelijk voor het agenderen en implementeren van voorstellen die leiden tot een verbetering van de besluitvormingsprocedures binnen de MRDH.

Verder ben je als adviseur Bestuurszaken de secretaris van het managementteam. Je houdt het management scherp en draagt zorg voor een goede voorbereiding en follow up van de besluitvorming in het managementteam. Daarnaast ondersteun je het managementteam bij de afhandeling van diverse vraagstukken.

Samen met je collega’s van Bestuurszaken en de directiesecretaresse verzorg je mede de logistieke, procedurele en procesmatige ondersteuning van vergaderingen van het dagelijks bestuur, het algemeen bestuur en het managementteam. Je hebt een belangrijke rol bij de opvolging en uitvoering (en evaluatie) van de genomen besluiten. Waar nodig ondersteun je andere collega’s van Bestuurszaken bij hun vergaderingen van de bestuurs- en adviescommissies Vervoersautoriteit en Economisch Vestigingsklimaat.

Jouw profiel 

Voor deze uitdaging pas je in de rollen van adviseur, strateeg en verbinder. Wij zoeken een adviseur die zijn of haar weg gemakkelijk weet te vinden in een uitdagende politieke en bestuurlijke omgeving.

 • Je bent dé adviseur van de organisatie op het vlak van ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming. Je bent daarbij procesregisseur en sparringpartner voor je collega’s binnen de MRDH;
 • Je bent omgevingsbewust en je bent kwaliteitsgericht. Je beschikt over verschillende communicatiestijlen die je op het goede moment en bij verschillende dossiers kunt inzetten. Het opbouwen van relaties en het onderhouden van een netwerk (binnen én buiten de organisatie) gaat je gemakkelijk af. Daarnaast vinden we resultaatgerichtheid, flexibiliteit, samenwerken, stressbestendigheid en relativeringsvermogen belangrijk;
 • Je bent doortastend, je schakelt snel en je hebt lef;
 • Je beschikt over een groot analytisch vermogen; je kunt een situatie, probleem of vraagstuk goed analyseren en kunt hoofd- en bijzaken snel onderscheiden.

Andere factoren die we van belang vinden, zijn:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Ervaring op het gebied van strategische advisering binnen en/of buiten de publieke sector;
 • Aantoonbare werkervaring in een politiek bestuurlijke context.

Ons aanbod

Momenteel werken we vanwege de coronacrisis vanuit huis. In de periode na corona zullen we zo’n 50% van onze tijd op kantoor werken.

 • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, tot maximaal € 5.872,- (schaal 12) o.b.v. een 36-urige werkweek;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar die we bij wederzijds goedvinden na dit jaar graag omzetten naar een vast dienstverband;
 • De kans jezelf te ontwikkelen en te werken aan je persoonlijke ambities;
 • Uitstekende verlofregelingen;
 • Een individueel keuzebudget van ruim 17%;
 • Volledige OV-vergoedingen voor woon-werkverkeer (2de klasse) en dienstreizen (1e klasse). 

Afdeling Strategie en Bestuur

Als adviseur Bestuurszaken ben je samen met je teamgenoten Bestuurszaken onderdeel van de afdeling Strategie en Bestuur. Deze afdeling heeft een regisserende, adviserende en uitvoerende rol ten aanzien van strategie en kennis, public affairs en lobby, communicatie en bestuur en besluitvorming binnen de MRDH. De medewerkers pakken dit op samen met collega’s binnen de organisatie, bestuurders en medewerkers van de 23 gemeenten en andere partners, zoals de provincie Zuid-Holland en verschillende ministeries. Als standplaats hebben wij Westersingel 12 in Rotterdam. Je werkt samen binnen een afdeling van 14 collega’s en legt verantwoording af aan de manager Strategie en Bestuur.

Onze organisatie

De MRDH is een vrijwillige gemeenschappelijke regeling van 23 gemeenten en heeft als verlengd lokaal bestuur de status van vervoerregio vanuit de Rijksoverheid gekregen. Daarmee heeft de MRDH wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer. Zo formuleren wij regionaal vervoersbeleid en zijn wij opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de metropoolregio Rotterdam Den Haag, waarvoor wij concessies verlenen aan vervoerbedrijven. Daarnaast verstrekken wij subsidies voor diverse verkeer- en vervoerprojecten en voor beheer, onderhoud en vervanging van OV-infrastructuur. De MRDH ontvangt hiervoor rechtstreeks middelen van het Rijk (€ 555,4 miljoen per jaar voor 2022). Ook heeft de MRDH taken voor het versterken van het economisch vestigingsklimaat in de metropoolregio Rotterdam Den Haag van onder andere werklocaties (bedrijfsterreinen, detailhandel, kantoren), smart infrastructure (energietransitie, next generation woonwijken), economische vernieuwing (fieldlabs, campusvorming), arbeidsmarkt-onderwijs en economie van het landelijk gebied. De MRDH ontvangt hiervoor een bijdrage van de 23 gemeenten (€ 6,6 miljoen per jaar voor 2022). 

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de functie dan kun je contact opnemen met Jos Wassens, manager Strategie en Bestuur, telefoon 06-1143 7672.

Weet je genoeg en wil je bij ons werken?

Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie, voorzien van cv, uiterlijk 28 september 2021 t.a.v. de heer Wassens per e-mail: werkenvoor@mrdh.nl.

Bij de MRDH hechten we veel waarde aan integriteit, diversiteit, het creëren van gelijke kansen en interne doorgroeimogelijkheden. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Hierbij hebben interne kandidaten een voorrangspositie.

In het kader van de selectieprocedure wordt aan kandidaten gevraagd mee te werken aan het opstellen van een Management Drives profiel door het invullen van een vragenlijst. Een ontwikkelassessment behoort tot de mogelijkheden.