Next Society

RNE als best practice

De Roadmap Next Economy wordt op 9 juli in Bratislava (Slowakije) gepresenteerd als een van de best practices van Smart Cities in Europa. Slowakije is per 1 juli voorzitter van de Raad van de Europese Unie, als opvolger van Nederland. In dat kader voeren Maroš Sefčovič, vicevoorzitter Europese Commissie, en de EU commissarissen die Smart Cities in portefeuille hebben, gesprekken.

Executive Seminar Roadmap Next Economy

“Dat we in zes maanden tijd deze Roadmap hebben opgesteld is een klein wonder. Ik heb nog nooit zoveel verbondenheid gezien tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid.” Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde en pionier van de Roadmap Next Economy, is verheugd met de totstandkoming van de Roadmap, maar benadrukt ook de urgentie voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag om de economie fundamenteel te veranderen. “We bevinden ons nu in de chaos van de overgangsfase, het moment om zaken aan te passen.

Inspiratiesessie voor raadsleden

“Later kan je tegen je kleinkinderen zeggen: Wij waren erbij! Dit is het begin van een nieuw tijdperk.” Volgens Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, ziet de wereld er binnen tien jaar volledig anders uit. De derde Industriële Revolutie is in volle gang en de komende jaren vinden veranderingen in versneld tempo plaats. “Het is hoog tijd om in actie te komen.”

Raadsleden in gesprek aan thematafels

Veertig gemeenteraadsleden, vijf thematafels en twee rondes van een half uur met de Next Economy als overkoepelend onderwerp. De Nederlandse samenleving en economie staan aan de vooravond van een ingrijpende transitie. Ter voorbereiding op de veranderingen wordt de Roadmap Next Economy opgesteld. In dialoog met raadsleden worden op 26 mei 2016 ideeën afgestemd en opgehaald zodat bij de oplevering van de Roadmap er voldoende draagvlak is.

Pagina's

Abonneren op RSS - Next Society