Schoolbrengdag 2016

Naar overzicht

Schoolbrengdag zorgt voor veilige en gezonde straten rond scholen

Maar liefst 98 basisscholen in de metropoolregio Rotterdam Den Haag deden mee aan de jaarlijkse Schoolbrengdag op donderdag 15 september. Meer dan 30.000 kinderen en ouders fietsten of wandelden die dag naar school en genoten van de najaarszon. In de straten rond de scholen was voor één dag de auto vrijwel afwezig.

De jaarlijkse Schoolbrengdag benadrukt het belang van lopen of fietsen naar school voor een verkeersveilige schoolomgeving. Lopen of fietsen is gezond, leerzaam en leuk. Helaas brengen en halen ouders hun kinderen met de auto. Dit maakt de straten rond scholen drukker, ongezonder en soms zelfs onveilig. En net zo belangrijk: het ontneemt het kind een waardevolle ervaring. Immers op straat of in het park maakt een kind veel meer mee dan op de achterbank van de auto.

Ideeënwedstrijd
Dit jaar stond de Schoolbrengdag ook in het teken van een klassenwedstrijd. Welke klas bedenkt het leukste idee om kinderen weer vaker lopend of fietsend naar school te laten komen?

Enkele scholen stuurden hun beste idee in en zijn als winaars uitgeroepen.
Het Mozaïek, locatie Voordijkshoorn - Delft
De Spelevaert - Zoetermeer (filmpje op youtube)
Montessorischool Naaldwijk - Naaldwijk
Hildegaert school - Rotterdam

In elke gemeente uit de metropoolregio hebben we toch één deelnemende school aangewezen die allemaal een prijzenpakket ontvangen uit hande van de wethouder. Tenslotte hebben deze scholen allemaal een bijdrage geleverd aan de verkeersveiligheid in de schoolomgeving. 

Hieronder een impressie van de uitreiking van het spellenpakket:  wethouder De Bruijn (Den Haag) bij de Shri Vishnu Hindoe basisschool, wethouder Melzer (Pijnacker-Nootdorp) bij basisschool De Winde in Nootdorp, wethouder Kist (Leidschendam-Voorburg) bij de Maria Bernadetteschool, wethouder Meijer (Westland) bij de Montessorieschool in Naaldwijk en wethouder Rosier (Zoetermeer) bij De Spelevaert, wethouders Van Hemert en Dierdrop (Rijswijk) bij OBS Nicolaas Beets, wethouder Harpe (Delft) bij Het Mozaiek, wethouder Fortuijn (Lansingerland) bij De Regenboog in Bergschenhoek en wethouder Eerdmans (Rotterdam) bij de Hildegaertschool.

De Schoolbrengdag wordt jaarlijks op de 3e donderdag in september gehouden.
Reserveer daarom 21 september 2017 alvast in uw agenda!
Doet uw school dan ook mee?

Zie het  filmpje hieronder om te delen op social media of op uw website.