Regiotaxi Haaglanden

Naar overzicht

Naast bus, tram en RandstadRail kent de regio Haaglanden van de MRDH het openbaar vervoermiddel: Regiotaxi. Regiotaxi Haaglanden is voor iedereen beschikbaar en is speciaal ingericht voor oudere reizigers en reizigers met een mobiliteitsbeperking zoals gebruikers van rolstoelen en scootmobielen.

Reserveren
Regiotaxi biedt iedere dag van ’s morgens 6.00 tot ’s nachts 1.00 uur na reservering een taxi of taxibus in de regio Haaglanden. 
Ritten kunt u telefonisch reserveren via 088 9666 000 of via internet www.regiotaxi.haaglanden.nl.

Tarief
De prijs ligt tussen die van het gewone openbaar vervoer en de taxi en wordt berekend per OV-zone. De taxi haalt u op bij de voordeur en brengt u tot de deur van uw bestemming. U betaalt uw rit per openbaar vervoerszone. Voor de 1e, 2e en 3e zone betaalt u € 2,40 per zone, daarna betaalt u voor elke zone € 4,80. Daarnaast betaalt u een opstaptarief. Deze is gelijk aan één reiszone. Dit tarief wordt jaarlijks aangepast.

Voor Wmo-geïndiceerde reizigers gelden afwijkende tarieven. Het Wmo-loket van uw gemeente kan u hierover informeren.

Er reizen zo’n 1.100 personen per dag met regiotaxi. Dit aantal lijkt misschien niet veel op een totaal van 420.000 reizigers in het openbaar vervoer in de regio, maar regiotaxi is voor de doelgroep een belangrijke vervoersoptie. Door de vergrijzing zal regiotaxi een steeds grotere rol gaan spelen.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is opdrachtgever van het openbaar vervoer o.a. in de regio Haaglanden en verantwoordelijk voor regiotaxi Haaglanden.

Spelregels
Regiotaxi Haaglanden kent een aantal spelregels. Lees deze en andere informatie op regiotaxi.haaglanden.nl.