Op de fiets werkt beter

Naar overzicht

Onder het motto ‘Ga toch fietsen’ wordt dit jaar voor de 20ste keer de Fietsactie ‘Op de fiets werkt beter’ georganiseerd. Duizenden deelnemers uit de regio pakken tijdens de actie vaker de fiets naar het werk en laten de auto staan. Dit jaar is de doelstelling om minimaal drie miljoen kilometer bij elkaar te fietsen in de periode van 1 mei tot en met 31 oktober.

‘Drie miljoen kilometers op de fiets in plaats van met de auto. Het klinkt veel, maar door dagelijks naar je werk te fietsen draag je met iedere kilometer al bij aan deze doelstelling’, vertelt Rene van Hemert, fietsambassadeur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). ‘Als iedereen vaker naar zijn werkt fietst, betekent dat voor ons allemaal een beter bereikbare regio, minder files én een beter milieu. Maar vooral een betere gezondheid. En dat zijn precies de redenen waarom Metropoolregio Rotterdam Den Haag deze actie organiseert’.

Wanneer de streefafstand van drie miljoen kilometer wordt gehaald, dan doneert de MRDH een bedrag van € 10.000 aan het goede doel. MRDH roept dan ook zoveel mogelijk mensen op om mee te fietsen. Dit jaar dragen deelnemers met hun kilometers bij aan het goede doel ‘Het Vergeten Kind’. Zij zetten zich in voor kinderen die door een onveilige of instabiele thuissituatie noodgedwongen in de opvang moeten opgroeien. Hiermee wil de MRDH deelnemers extra stimuleren om mee te doen met de gratis Fietsactie.

Meefietsen?
Inschrijven kan gratis en gemakkelijk via de website. De actieperiode is al begonnen en loopt van 1 mei t/m 31 oktober. Deelnemers registreren in deze periode hun gefietste kilometers via de website of app en worden gemotiveerd via de social media kanalen en met winacties. Ook worden de kilometers van deelnemers én bedrijven bijgehouden. De beste resultaten worden door de MRDH extra in het zonnetje gezet. Werkgevers die hun werknemers graag willen motiveren om mee te doen, kunnen via fietsactie@mrdh.nl gedrukt of digitaal promotiemateriaal bestellen.

Meer informatie? Kijk op www.opdefietswerktbeter.nl en blijf op de hoogte via Facebook.com/opdefietswerktbeter of Twitter @odfwb.