Connectiviteit Brigade

Samenwerking

Samen met de MRDH, de gemeente Den Haag en Rotterdam is provincie Zuid-Holland gestart met de Connectiviteit Brigade. Deze brigade bestaat uit experts die gemeenten kunnen helpen bij het versnellen van de uitrol van 5G en glasvezel. Gemeenten dienen een vraag in bij de brigade en krijgen gratis ondersteuning om concrete knelpunten op te lossen.

Digitale veranderingen

Een goede digitale infrastructuur (connectiviteit) is cruciaal voor de regionale economie en bovendien van groot maatschappelijk belang. Zorg, scholing en werken op afstand zijn niet meer weg te denken. Deze ontwikkelingen brengen grote veranderingen mee in de manier waarop we samenwerken. We bereiden ons voor op een toekomst waarin nieuwe technologieën en innovaties vragen om een goede digitale infrastructuur.

Samenwerking digitalisering

De Connectiviteit Brigade verbindt partijen, informatie en mankracht in Zuid-Holland. Zodat we samen op een snelle en effectieve manier een gezamenlijke toekomstbestendige infrastructuur creëren. Vanaf 2020 heeft de Brigade verschillende gemeenten geholpen bij digitalisering. Knelpunten zijn gesignaleerd, relevante informatie is verzameld en verwerkt tot werkdocumenten. Graag deelt de Connectiviteit Brigade de opbrengst met andere gemeenten. De 3 thema's digitaliseringsstrategie en snel vast en mobiel internet staan centraal.