YES!Delft en MRDH presenteren Metropolitan Startup Lab

Naar overzicht
20 oktober 2015

Foto-onderschrift: Mariette van Leeuwen (rechts) ontvangt als eerste launching consumer de menukaart van het Metropolitan Startup Lab uit handen van Lija Groenewoud.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en bedrijfsincubator YES!Delft bundelen de krachten om (technische) startups in de regio te stimuleren. Donderdag 15 oktober presenteerden de partijen het Metropolitan Startup Lab in het Groothandelsgebouw in Rotterdam: een speciaal “menu” met ondernemende activiteiten om innovatieve ideeën uit te regio om te vormen tot veelbelovende bedrijven.

“We willen alle goede ideeën uit de Metropoolregio verzamelen en kans geven om uit te bouwen naar een business”, zegt Pieter Guldemond, directeur van YES!Delft. “Door samen te werken met gemeenten en organisaties kunnen we de regio innovatiever maken en de economie stimuleren.”

YES!Delft werkt al tien jaar aan verschillende programma’s om ondernemerschap te stimuleren en faciliteren. Guldemond roept de betrokken gemeenten en organisaties dan ook op om gebruik te maken van deze expertise. “Wij kunnen helpen om uw ondernemende ambities waar te maken.”

Het Metropolitan Startup Lab is opgezet om precies dat te doen. Ondernemers worden geactiveerd en gestimuleerd om hun innovatieve ideeën te ontwikkelen tot veelbelovende startups. Een speciaal menu vol activiteiten is ontwikkeld om (aanstaande) ondernemers in verschillende fasen te ondersteunen. Van inspiratiesessies over de laatste trends en workshops tot coaching en een heuse toer langs innovatieve hubs in de regio. “Bekijk het menu en maak uw keuze”, luidt de oproep van programmamanager Lija Groenewoud van Vliet.

Ideeën van iedereen
YES!Delft en MRDH brengen ondernemende activiteiten naar de regio. “We organiseren de sessies waar mogelijk bij u op locatie”, aldus Groenewoud van Vliet. Die activiteiten kennen verschillende doelgroepen: mensen met en zonder een idee voor een bedrijf, of ondernemers met een startend of gevestigd bedrijf. “We zoeken mensen met een interesse en ambitie op het gebied van ondernemen, of dat nu mkb’ers , studenten, alumni, professionals, engineers, uitvinders of werknemers zijn.”

Een belangrijk doel van MRDH is om het economisch vestigingsklimaat een boost te geven. De tijd om te stoppen met praten en te gaan doen is dan ook aangebroken. “Ik heb mijn grenzen opengesteld en hoop dat jullie dat ook doen”, zegt Mariëtte van Leeuwen, wethouder bij Gemeente Zoetermeer. “We moeten samenwerken om de economie te stimuleren.” Zoetermeer pakt de handschoen als eerste op en kiest twee onderdelen, inspiration en ideation,  uit de menukaart om in Zoetermeer te laten plaatsvinden.

Oproep aan alle ondernemers
YES!Delft en MRDH roepen alle ondernemers in de regio op om aan de slag de gaan met hun ideeën en van dit nieuwe platform gebruik te maken. In de komende maanden staan een aantal activiteiten op de agenda waaronder ‘inspiration sessie’ op 26 november waar idee eigenaren hun netwerk kunnen uitbreiden. Meer informatie en aanmelden via deze link.

Bron: 
Persbericht YES!Delft