Vier nieuwe ZorgTech innovatieprojecten bekend

23 oktober 2020

Fotobijschrift: De SenseGlove is één van de innovaties die een voucher heeft gekregen. Hiermee kunnen patiënten zelfstandiger door middel van VR revalideren.

Een pleister die bij diabetici het glucoseniveau kan meten of een beenband die mensen met Parkinson ondersteunt bij het lopen. Het zijn twee van de vier nieuwe innovaties die een voucher hebben ontvangen via het Innovatieprogramma Zorgtech. Met deze voucher kunnen de bedrijven een haalbaarheidsonderzoek of een proof of concept van hun product starten.

Ontwikkelen en testen

Om fieldlabs en ondernemers met innovatieve ideeën te ondersteunen hebben de 23 gemeenten Innovatieprogramma’s opgezet. In deze programma’s krijgen ondernemers de mogelijkheid om nieuwe producten te ontwikkelen en te testen in de fieldlabs. De MRDH werkt hierin samen met de provincie Zuid-Holland, InnovationQuarter en TNO. Er zijn innovatieprogramma's rondom de thema's maakindustrie, energie & klimaat en zorgtechnologie.

Eerder ontvingen zes andere projectconsortia al vouchers voor hun ideeën. De nu toegekende vouchers zijn voor oplossingen die patiënten meer regie geven op hun eigen gezondheid en behandelingen verplaatsen van zorg- naar de thuissituatie. 
Lees het hele bericht op de projectwebsite van het Innovatieprogramma Zorgtech