Vervoerders in Zuid-Holland en Zeeland starten proef met Reisbonus

Naar overzicht
24 augustus 2015

De OV-bedrijven uit Zuid-Holland en Zeeland introduceren samen met de provincies en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag een nieuw reisproduct: Reisbonus. Met Reisbonus kunnen reizigers met één product reizen bij Arriva, Connexxion, HTM, HTMbuzz, RET en Veolia en hun reiskosten achteraf betalen. Bij meer dan 75 euro reiskosten per kalendermaand krijgen zij daarnaast 10 euro korting. Het nieuwe reisproduct komt voort uit het verzoek van de Tweede Kamer om alternatieven te ontwikkelen voor de nu gangbare OV-chipkaartproducten en abonnementen.

Het komt nu regelmatig voor dat reizigers die met meerdere vervoerders reizen binnen Zuid-Holland en Zeeland, hiervoor ook verschillende abonnementen moeten aanschaffen. Reisbonus biedt hiervoor nu een oplossing. Met Reisbonus zitten reizigers niet vast aan een abonnementsvorm: een reiziger betaalt geen vast bedrag per maand, maar per kilometer. Minder reizen, betekent minder kosten. En meer reizen kan juist een bonus opleveren. Reisbonus is ook te gebruiken op een anonieme OV-chipkaart en kan dus worden gedeeld. Meer vrijheid-blijheid dus, waarmee het gemak voor reizigers verbetert. Reisbonus werkt niet in combinatie met een abonnement of een kortingsproduct dat al op de OV-chipkaart staat.

Proef
Het idee voor Reisbonus is aan een groep willekeurige OV-reizigers vanuit heel het land voorgelegd en positief beoordeeld. Met deze proef willen we het product in de praktijk testen met maximaal 1000 reizigers (leeftijd: 18+). De proef duurt tot uiterlijk 16 mei 2016 en moet uitwijzen of reizigers Reisbonus daadwerkelijk een verbetering vinden en of het landelijk ingevoerd kan worden.

De voordelen van Reisbonus
• Elke maand 10 euro bonuskorting, als er voor meer dan 75 euro per kalendermaand wordt gereisd.
• Reiskosten worden maandelijks en achteraf betaald via automatische incasso.
• Te gebruiken op een persoonlijke en een anonieme OV-chipkaart. Deel de kaart en verdien sámen de bonuskorting.

De komende weken vragen we onze reizigers via promoteams en met promotiemateriaal in de voertuigen om aan de Reisbonus proef mee te doen. Zij kunnen zich aanmelden via de website: www.reisbonus.nl.