Tweede MRDH-traineeprogramma van start!

02 december 2021

Als overheid is het lastig om jonge mensen te bereiken en aan je te binden. Terwijl ze juist zo’n impuls kunnen geven aan de organisatie. Jongeren van nu zijn zich heel bewust van hun plek op de wereld en willen wat toevoegen aan die wereld. Individuele gemeenten zijn vaak eigenstandig te klein voor het organiseren van een traineeprogramma. In MRDH-verband kunnen gemeenten dit samen doen. Daarom is in 2020 het MRDH traineeprogramma gestart. 

Dit traineeprogramma dient een wederzijds belang. De jongeren krijgen een kans op werkervaring én de deelnemende gemeenten hebben vanaf dag 1 jong talent rondlopen, die direct een bijdrage kunnen leveren aan de organisatie en die worden getraind. En door de gemeente-overschrijdende opdrachten profiteren deelnemende gemeenten ook van de kennis en ervaring van trainees bij de gemeenten. Kortom een win-win situatie.

Binnen het MRDH-traineeprogramma doe je als trainee in twee jaar tijd kennis en ervaring op bij drie van de volgende organisaties: MRDH, Rotterdam, Den Haag, Delft, Rijswijk, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard en Westland. Samen met de gemeente bespreek je de mogelijke opdracht en scherp je deze aan. Via concrete opdrachten ontdek je wat werken bij de lokale overheid inhoudt én leer je ondertussen jezelf beter kennen. Het eerst traineeprogramma was een succes, 14 trainees gingen aan de slag.  In april 2022 start het tweede MRDH-traineeprogramma met zelfs 20 traineeplekken. Heb je interesse lees dan hier meer over de selectieprocedure  en hoe je je kan aanmelden. 14 februari vindt de uiteindelijke selectie plaats tijdens de (virtuele) selectiedag.