Themaweek zet verkeersveiligheid in spotlights

17 september 2020

Themaweek Verkeersveiligheid

Remdemonstraties, oversteeklessen, verkeershelden die oproepen tot veilig gedrag in het verkeer, campagnetrams en -bussen die rondrijden in de regio. Het zijn enkele activiteiten die in de week van 11 tot en met 19 september zijn gehouden om aandacht te vragen voor veilig verkeer. 

Verkeersveiligheid staat jaarlijks centraal in de derde week van september. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland) organiseert deze themaweek ‘Maak een punt van nul’. Samen met o.a. de wethouders als ambassadeur zetten zij verkeersveilig gedrag in de schijnwerpers en gaan in gesprek met zoveel mogelijk verkeersdeelnemers in Zuid-Holland, om te horen hoe zij een punt maken van nul. 
De metropoolregio Rotterdam Den Haag is samen met provincie Zuid-Holland opdrachtgever van het ROV.  
 

Themaweek is ook Schoolbrengweek

Jaarlijks organiseert SCHOOL op SEEF ook in de derde week van september de Schoolbrengweek. Met de week roepen we ouders en kinderen op om veilig lopend of op de fiets van huis naar school en terug te gaan.
Dit jaar deden maar liefst 325 scholen in de provincie Zuid-Holland mee aan de Schoolbrengweek. Scholen en leerlingen maakten allen kans op een prijs.
SBO Het Avontuur in Den Haag heeft de hoofdprijs in 2019 gewonnen. Wegens de uitbraak van Covid 19 kon de school pas op 16 september 2020 de prijs ontvangen. Wethouder Verkeer Robert van Asten (Den Haag) reikte de prijs uit aan schooldirecteur Wilma Timmer. De school ontving ook het Verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF.  

Twee donkerblauwe sneakers met daarop foto's van een veld met zonnepanelen geplakt.

“Met de versierde schoenen laat Maxwell op eenvoudige wijze zien dat lopen naar school goed is voor het milieu. Heel actueel en leuk verzonnen”, aldus de jury.

Winnaar

De winnaar van de Pimp je fiets/schoenen wedstrijd is Maxwell uit de groep Kolonisten. Hij ontving een persoonlijk cadeau en daarnaast konden de leerlingen genieten van de Magic Traffic Show.