Station Lansingerland Zoetermeer geopend

20 mei 2019

Een pareltje, noemde de staatssecretaris het nieuwe station Lansingerland Zoetermeer. Het station heeft een uniek en duurzaam karakter, maar bovenal brengt het station trein, RandstadRail, bus, auto en fiets bij elkaar. Daarmee is het een belangrijk vervoersknooppunt voor de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer en voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Het station geeft niet alleen een sterke impuls aan de groei van beide gemeenten, maar ook aan de verbinding met de regio. Reizigers bewegen zich sneller en gemakkelijker in de driehoek Gouda, Rotterdam en Den Haag. Enorm belangrijk voor toekomstige (economische) ontwikkelingen.

Dit nieuwe station toont het motto van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag: samenwerken maakt sterker. De ontwikkeling van station Lansingerland Zoetermeer is een voorbeeld van hoe overheden, vervoerbedrijven en spoorbeheerder tegenwoordig samenwerken. Niet langer is vervoer een sluitstuk van gebiedsontwikkeling, maar moet het juist de ontwikkeling op gang brengen. 

Burgemeesters Van de Stadt en Aptroot zien de komst van het nieuwe station dan ook als aanjager voor verdere groei en verbindingen in de regio. Van de Stadt: “Onze infrastructuur moet voorbereid zijn op de verwachte groei van onze gemeenten en de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Daarbij is dit station een aanjager voor passende hoogwaardige gebiedsontwikkeling.”

Aptroot: “De opening van het station is voor ons geen eindstation, maar een tussenstop. Het doel is het netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer in de regio sluitend te maken. Als volgende stap zien wij de doortrekking van RandstadRail vanaf dit station naar het Rotterdamse RandstadRail-netwerk.” De komende jaren worden bij Lansingerland Zoetermeer 2500 reizigers verwacht.