Startup Corner verbindt startups en bedrijfsleven

Naar overzicht
15 mei 2018

Startup Corner: ‘een volgende stap in het verbinden van startups & het bedrijfsleven’
MRDH, YES!Delft en StartupDelta lanceren een single point of contact voor tech startups

De weg vinden in het ondernemersecosysteem kan lastig zijn voor startups. Ze hebben coaches, investeerders, teamleden, launching customers én experts nodig. Ondernemers ervaren soms barrières wanneer ze in contact proberen te komen met grote spelers in het veld. Ze missen bijvoorbeeld de benodigde introducties of gemakkelijke toegang tot startup experts bij deze partijen. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), StartupDelta en YES!Delft komen met een oplossing, vandaag lanceren zij Startup Corner: een one-stop-shop voor tech startup ondersteuning, waar men experts verbindt met startups in één database.

Startup Corner biedt ondersteuning voor verschillende thema’s waar startups vroeg of laat mee te maken krijgen: van financiën tot HR en launching customers. Het platform verbindt je met allerlei tech experts, waarmee gemakkelijk toegankelijk advies, diensten en samenwerkingen mogelijk worden. EY, Rabobank, Ugoo, Studio Mango, Prorail, fieldlabs en vele andere toonaangevende organisaties hebben zich inmiddels als partner aangesloten.

Sunny de Roo, founder Startup Corner: "Bovendien is het een peer-to-peer-community, je kunt uitdagingen met andere startups en het bedrijfsleven delen en daarmee innovatie versnellen. Verder kunnen partners je uitnodigen voor unieke evenementen, zoals exclusieve netwerkbijeenkomsten en masterclasses met andere startups."

Ferrie Förster, wethouder gemeente Delft en bestuurder MRDH: ”Met de hulp van Startup Corner hebben tech startups toegang tot alle kennis die beschikbaar is in de regio Rotterdam en Den Haag. Het legt ook een verband tussen de smart industry fieldlabs in de regio, zodat zij hun kennis en faciliteiten kunnen delen met startups.”

Nils Beers, directeur StartupDelta: “Er zijn veel startups die nog niet actief zijn in een incubator, die een accelerator programma hebben verlaten, niet naar de Randstad willen komen of niet op zichzelf kunnen groeien, maar toch ondersteuning nodig hebben. Daarom is het geweldig dat Startup Corner is opgericht om iedereen met grote ambities op de best mogelijke manier te ondersteunen.”

Evert Jaap Lugt, managing director YES!Delft: “We willen het Nederlandse ecosysteem digitaliseren door tech startups, het bedrijfsleven en servicepartners toegang te geven tot een enkel aanspreekpunt. Door Startup Corner te initiëren, proberen we netwerken en contact leggen met experts uit het veld efficiënter en toegankelijker te maken. Hierdoor stellen we startups in staat om te accelereren en sneller te groeien.”

Startup Corner is nu live en beschikbaar voor alle tech startups in Nederland via de website: www.startup-corner.com

Over YES!Delft

Bij YES!Delft geloven we in de impact die technologiebedrijven kunnen hebben, omdat ze een cruciale bijdrage leveren aan de vooruitgang van onze economie en samenleving. Wij stimuleren technologische startups om toonaangevend te worden in hun industrieën. We stimuleren ondernemerschap om oplossingen voor hedendaagse uitdagingen te versnellen. Bij YES!Delft verenigen we de krachten van startups, coaches, investeerders en innovatieve bedrijven om ondernemerssucces van brandstof te voorzien. We bieden begeleiding en ondersteuning bij het opbouwen en laten groeien van een bedrijf en we moedigen studenten, professionals en wetenschappers aan op hun pad van ondernemerschap. Omdat we het belang van de ondernemers voorop stellen, kunnen veelbelovende ideeën van ambitieuze mensen worden omgezet in solide startups en succesvolle bedrijven. www.yesdelft.com

Over StartupDelta
Met onze unieke verbinding met alle lagen van de overheid, bedrijven en de belangrijkste innovatiehubs willen we het Nederlandse startup-ecosysteem samenvoegen tot één enkele verbonden hub. We nemen barrières weg en verbeteren de toegang tot talent, kapitaal, netwerken, kennis en markten. www.startupdelta.org

Bron: 
Gezamenlijk persbericht Startup Corner en Metropoolregio Rotterdam Den Haag