Start St. Sebastiaansbrug in februari 2019

Naar overzicht
21 december 2018

De vervanging van de Sint Sebastiaansbrug start op 14 februari 2019. Vanaf die dag is de brug afgesloten voor alle verkeer. Auto- en fietsverkeer, het openbaar vervoer en voetgangers worden vanaf dat moment omgeleid via de aangegeven omleidingsroutes. Alleen buslijnen 64 en 66 stoppen tijdens het werk aan de brug bij de halte Zuidpoort. De parkeergarage Zuidpoort blijft toegankelijk. 

TU Campus
De brug wordt gebouwd door Aannemers Combinatie Sagittarius bestaande uit Van Spijker Infabouw en Solidd Steel Structures.  De afgelopen maanden heeft de aannemer, in afstemming met de directie, opdrachtgevers en de omgeving bepaald hoe de vervanging uitgevoerd gaat worden en een planning van de werkzaamheden opgesteld. Naar verwachting is de nieuwe brug in de eerste helft van 2020 klaar. Eind 2020 kan tramlijn 19 dan over de nieuwe brug rijden naar de TU Campus.

Geschikt voor trambaan
Delft krijgt een nieuwe Sebastiaansbrug die de huidige brug vervangt. De nieuwe brug zorgt voor een veilige en vlotte verbinding tussen het centrum van Delft en de TU Delft Campus. De huidige brug is in slechte staat en vertoont scheuren. De nieuwe brug is tevens geschikt voor de aanleg van de geplande trambaan voor tramlijn 19, die naar TU Delft Campus gaat rijden.

Doorvaarthoogte
De nieuwe brug krijgt een doorvaarthoogte van 4,5 meter. Gemotoriseerd verkeer beschikt op de nieuwe brug over twee keer één rijstrook. Voor het openbaar vervoer zijn twee rijstroken beschikbaar voor tram en bus in de zijligging aan de oostzijde van de brug. Aan weerzijden komen vrijliggende voet- en fietspaden.

Samen werken
De vervanging van de Sint Sebastiaanbrug is een samenwerkingsproject van gemeente Delft, provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De partijen dragen de kosten van dit project en zullen de bouw van de brug gezamenlijk aansturen.

Meer informatie
Kijk voor de omleidingsroutes, het ontwerp van de Sint Sebastiaansbrug, de planning en uitvoering van de werkzaamheden, aanleg tramlijn 19 en andere aansluitende projecten in de omgeving op de speciale  pagina van de gemeente Delft over de Sint Sebastiaansbrug.

Bron: 
Persbericht gemeente Delft