Start een partnership met De Verkeersonderneming

Naar overzicht
13 november 2015

In Rotterdam gaan publieke en private partijen de komende jaren samen bouwen aan infrastructuur. Daarom zoeken we partijen met lef, visie en ondernemerschap. Ook de investering doen we gezamenlijk: de overheid investeert 1 publieke euro voor 1 private euro. U koppelt een verdienmodel aan de investering, en na realisatie is de exploitatie voor u. Hierdoor kunt u uw eigen investering terugverdienen.

Ga de uitdaging aan en stuur uw oplossing in!
De Verkeersonderneming geeft zelf een aantal opgaven mee in deze uitdaging, zoals alternatieve oeververbindingen in de stad of een betere koppeling tussen het OV en Rotterdam The Hague Airport. Maar u mag ook zelf met infrastructuuroplossingen komen voor andere knelpunten.
Zet uw infrastructurele oplossing met bijbehorend verdienmodel op papier in maximaal 2 A4’tjes en stuur deze in. Uitvoerbare ideeën worden beloond en gaan een ronde verder: de indieners ontvangen dan €15.000 om het idee verder uit te werken tot een essay.

Rotterdam: een dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Creativiteit gaat hier hand in hand met gewoon doen en hard werken. Niet voor niets staat de stad hoog genoteerd op de Lonely Planet lijst als ‘best destination’ om te bezoeken. Ook voor inwoners is het een fijne regio om te wonen en te werken en dat moet zo blijven. Bereikbaarheid is daarbij een belangrijke voorwaarde.

Rotterdam wil graag die leidende positie op diverse terreinen behouden. Daar hoort ook een moderne visie op infrastructuur bij. De Marktplaats voor Infrastructuur speelt daarbij een belangrijke rol. Dat doen we samen met u. Daarom zoeken we uw ondernemerschap. Ondernemers met creativiteit, de actiegerichtheid en het lef dat nodig is om infrastructurele oplossingen te ontwikkelen en de durf te investeren in eigen goede ideeën. We zien uw oplossing graag tegemoet.

Meer informatie

Wat is De Verkeersonderneming?
Het doel van De Verkeersonderneming is het bereikbaar houden van Rotterdam. Dit wordt gerealiseerd door asfalt slim te gebruiken en door werkgevers en werknemers slimmer te laten reizen en werken. De Verkeersonderneming is in 2008 opgericht door Metropoolregio Rotterdam Den Haag en gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, het ministerie van Infrastructuur en Milieu/Rijkswaterstaat.

Bron: 
Persbericht De Verkeersonderneming