Servicepunt Metro Spijkenisse Centrum officieel geopend

10 april 2019

Op het metrostation van Spijkenisse Centrum kunnen reizigers tegenwoordig terecht met vragen over en tickets voor het openbaar vervoer in het bedieningsgebied van de RET in de regio Rotterdam én dat van EBS in Voorne-Putten. Wethouder Igor Bal opende dinsdag 9 april het nieuwe servicepunt.

Sinds december 2018 verzorgt EBS het openbaar vervoer in Voorne-Putten en Rozenburg. Aangezien de meeste reizigers uit deze regio doorreizen met de metro, was het een logische keuze voor EBS om nauw samen te werken met RET. Naast samenwerking op het vlak van klantenservice en verkeersleiding is nu ook een gezamenlijk servicepunt toegevoegd aan de dienstverlening. Reizigers in Voorne-Putten en Rozenburg die prijs stellen op persoonlijke service kunnen die weer in de regio vinden.

Bal, naast wethouder ook bestuurder binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, is enthousiast over de terugkeer van het servicepunt in de regio. “Mooi dat EBS en RET de handen ineen hebben geslagen voor een OV-servicepunt in Spijkenisse. Natuurlijk is contact met de vervoerder via website, twitter of mail praktisch. Maar het is fijn dat de reiziger zijn vraag nu ook persoonlijk aan de servicemedewerker kan stellen.”

Wim Kurver, directeur van EBS, weet uit ervaring in Noord-Holland dat servicepunten een meerwaarde hebben: “Het mooie van dit servicepunt is dat we samen met RET de reiziger op de grens van twee concessiegebieden juist voor beide gebieden kunnen bedienen.” Jean-Paul Duurland, Manager Marketing, Verkoop en Services bij de RET: “Met de combinatie van klanten van EBS en de RET is een nieuw servicepunt in Spijkenisse een logische stap. Metrostation Spijkenisse Centrum is een knooppunt voor EBS-busvervoer en RET-metrovervoer. Vanuit Voorne-Putten reizen veel forenzen en studenten richting Rotterdam. Zij gebruiken EBS- én RET-vervoer.”

Het servicepunt is maandag t/m vrijdag geopend tussen 9 en 17 uur. In het weekend en op feestdagen is het  gesloten. Reizigers kunnen er terecht voor vragen over het openbaar vervoer van EBS, RET en meer.

Bron: Dit is een gezamenlijk bericht van RET, EBS en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.