Samen Sterk in de Metropoolregio #2

11 mei 2020

De impact van het coronavirus is enorm. Iedereen heeft er mee te maken. Ook al gloort er wat licht aan het einde van de tunnel. Zorgmedewerkers, ondernemers die het hoofd boven water proberen te houden, scholen die langzamerhand open gaan, ouders die nog steeds thuiswerken en natuurlijk OV-personeel dat in de komende weken de dienstregeling weer veilig gaat opstarten; iedereen heeft er op zijn eigen manier mee van doen. Gelukkig zien we nog steeds veel mooie voorbeelden van mensen die elkaar helpen om deze moeilijke tijd door te komen. Deel 2 van de vele hartverwarmende en inspirerende initiatieven in onze regio:

Coronahulp: oproep Zuid-Hollandse maakindustrie

Niet elke ondernemer die een bijdrage wil leveren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft toegang tot het juiste netwerk en beschikt over genoeg financiële ondersteuning. Zuid-Hollandse maakbedrijven die het verschil willen maken in deze crisis kunnen zich melden bij SMITZ (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland), de Smart Industry Hub van Zuid-Holland. Zij verbinden ondernemers met de juiste partijen om te helpen en mee te denken. En zij kunnen wellicht financiële ondersteuning bieden of de weg daarnaartoe vergemakkelijken.

Taxiritten voor Hagenaars in cruciale beroepen

Haagse mantelzorgers en mensen in cruciale beroepen kunnen in deze tijd gratis gebruikmaken van de taxi’s van AV 070, de voormalige Taxibus van de gemeente Den Haag. Door de coronacrisis ligt de taxidienst grotendeels stil en is er ruimte om mensen te vervoeren die het echt nodig hebben.

Telefonische hulp voor mantelzorgers en zorgpersoneel

In deze tijd hebben mantelzorgers en zorgpersoneel het extra zwaar. In onze regio startten twee telefonische hulplijnen waar zij terecht kunnen voor coaching en een luisterend oor. Om ervoor te zorgen dat zorgmedewerkers niet uitvallen door de verhoogde werkdruk als gevolg van de coronacrisis, bieden gratis coaches van DeRotterdamseZorg een luisterend oor. Heb je als mantelzorger hulp nodig? 24 uur per dag/7 dagen per week kun je bellen met de Manteltelefoon (0800-7773333).

Militairen helpen Voedselbank Haaglanden

Door de uitbraak van het coronavirus doen steeds meer mensen beroep op de voedselbank. Maar door de coronamaatregelen was het voor Voedselbank Haaglanden niet langer mogelijk om voedselpakketten samen te stellen en te verspreiden. Met de hulp van vier logistieke specialisten van Defensie is het distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden inmiddels weer veilig en volledig operationeel.

Een hart onder de riem op Bevrijdingsdag

Honderden drones hebben op 5 mei een indrukwekkende lichtshow verzorgd bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Ze vormden onder meer een rood-wit-blauw hart om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken in coronatijd én om stil te staan bij 75 jaar vrijheid en dat leverde een prachtige video op. Bekijk de video hier.