Samen aan de slag voor beter OV

22 december 2021

Ridderkerk, RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gaan met elkaar aan de slag om de bereikbaarheid tussen de gemeente Ridderkerk en Rotterdam te verbeteren. Dat doen zij door een R-netverbinding te realiseren vanaf de Vlietlaan (Sporthal Drievliet) naar Zuidplein (Rotterdam).

De nieuwe busverbinding zorgt voor een snelle, betrouwbare en frequente verbinding met Rotterdam. Inwoners krijgen daarmee een aantrekkelijk alternatief voor de auto. Maar voordat de bussen kunnen gaan rijden, zorgt de gemeente voor de nodige aanpassingen aan de weg en nieuwe haltes.  Dit vergt een investering van circa 9,5 miljoen euro. De MRDH heeft hiervoor 7,4 miljoen euro gereserveerd. Ridderkerk investeert 2,1 miljoen euro. De werkzaamheden starten in 2022 en naar verwachting kan RET in 2026 de dienstregeling R-net starten.

R-net

R-net rijdt frequent over snelle, doorgaande routes, stopt in de regel minder vaak en is aantrekkelijk. Dit levert rijtijdwinst op, verkleint de kans op vertraging, leidt tot grotere betrouwbaarheid en meer reiscomfort. Een reis met R-net voldoet aan vijf zekerheden: betrouwbaar, frequent, snel, toegankelijk en aantrekkelijk. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van vervoer. Met de komst van de R-net verbinding in Ridderkerk wordt dit OV-netwerk in de Randstad verder uitgewerkt.