Rotterdam Alexander wordt trein- én metrostation

Naar overzicht
2 februari 2018

NS gunt, mede namens RET en ProRail, aannemer Averesch de verbouwing van station Rotterdam Alexander. Naar verwachting gaat in april 2018 de eerste schop in de grond. Doel is om in de zomer van 2019 klaar te zijn. Dan zijn het trein- en metrostation onder één dak gevestigd. Het project is een samenwerking tussen RET, ProRail, Gemeente Rotterdam, De Verkeersonderneming en NS. De projectleiding is hierbij in handen van NS. Het project wordt mede gefinancierd door MRDH en het ministerie van I&W.

Comfortabel overstappen
Station Rotterdam Alexander wordt dagelijks gebruikt door zo’n 37.000 bus-, metro- en treinreizigers. Na de verbouwing stappen zij snel en comfortabel over tussen OV-vervoerders en taxi, fiets en auto. Het verbouwde station kenmerkt zich door openheid en het gebruik van veel glas. De liften op het station worden vernieuwd en transparant gemaakt. Door het winkelaanbod en de voorzieningen is het op het nieuwe station Rotterdam Alexander straks prettig vertoeven. Ook de stationsomgeving wordt aangepakt, zodat de omgeving en het station op elkaar aansluiten.

Meer informatie
Gedurende de verbouwing houdt het gezamenlijke projectteam geïnteresseerden op de hoogte via de website www.stationrotterdamalexander.nl.

Bron: 
NS