Regio helpt technostarters op weg

Naar overzicht
22 mei 2015
launchlab YesDelft
MRDH brengt YES!Delft over de stadsgrens
Regio helpt technostarters op weg

22 mei 2015 - Startups in de high tech sector in de gehele metropoolregio kunnen nu gebruik maken van de expertise en activiteiten van YES!Delft. Dit maakt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) mogelijk door ruim twee ton euro beschikbaar te stellen. Hiermee gaat de succesvolle incubator (broedplaats) actief de regio in.

YES!Delft is een kraamkamer voor startende innovatieve bedrijven, ook wel ‘technostarters’ genoemd en is een gezamenlijk initiatief van TU Delft, de gemeente Delft en TNO Bedrijven. Het centrum voorziet technostarters van praktische begeleiding, strategisch advies, educatie, een netwerk aan waardevolle contacten en een technische infrastructuur voor product- of procesontwikkeling. Tot nu toe ligt de focus van YES!Delft op de bedrijven die fysiek in de incubator actief zijn. Met de investering van de MRDH kunnen startups in de hele regio Rotterdam Den Haag ook van YES!Delft profiteren. Ingrid van Engelshoven, voorzitter Bestuurscommissie EV van de MRDH: “Nieuwe initiatieven krijgen een duwtje in de rug. Het zal de high tech sector in de metropoolregio versterken en vernieuwen. En dat is precies waar we naar op zoek zijn.” YES!Delft zal verschillende programma’s aanbieden en op locatie organiseren om het starten van een bedrijf op basis van een innovatief idee verder te stimuleren en te begeleiden.

De MRDH wil met de regionale aanpak van YES!Delft nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid in de regio creëren. Het krijgt een vaste plek in het netwerk van  InnovationQuarter en de verschillende delta's (Medical Delta, CleanTech Delta, Security Delta etc.) gericht op startende en doorgroeiende bedrijven.

De inzet van YES!Delft richt zich in 2015 op de maritieme sector en de nieuwe maakindustrie, twee van de sterke sectoren binnen de metropoolregio. Zij organiseren hiervoor themaevenementen en workshops op locatie, zogenoemde launchlabs en incubatie & groeiprogramma’s.

Wat levert YES!Delft op?
In tien jaar tijd zijn 150 bedrijven gelanceerd met een totale omzet van bijna 60 miljoen euro, een geïnvesteerd vermogen van meer dan 200 miljoen euro, honderden banen en een veelvoud aan indirecte werkgelegenheid. Bekende bedrijven zijn bijvoorbeeld Ampelmann en Senz Umbrellas B.V.