Parkeerprobleem P+R station Rodenrijs onder de loep

Naar overzicht
12 oktober 2018
wethouder Simon Fortuyn met streetart-artiest bij actie P+R Station Rodenrijs

Om de actie onder de aandacht te brengen is een streetart-artiest aan de slag gegaan. Foto: gemeente Lansingerland

Wie de auto op het P+R terrein bij station Rodenrijs wil parkeren, heeft weleens pech. Het parkeerterrein staat vaak vol. Wethouder Simon Fortuyn wil het makkelijker maken voor inwoners om parkeerproblemen te vermijden en startte daarom donderdag 11 oktober, samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, het proeftuinonderzoek ketenmobiliteit.
Knooppunt Rodenrijs is, samen met Barendrecht en Nootdorp, benoemd als proeftuin voor soortgelijke knooppunten in de regio waar de combinatie van auto en OV door veel mensen is ontdekt en leidt tot volle P+R terreinen.

Met OV of fiets naar P+R
“De parkeerplaats is hier al vroeg in de ochtend helemaal vol”, aldus wethouder Fortuyn. Het uitbreiden van de parkeerplaats is niet voldoende om het parkeerprobleem op te lossen. Daarom wil de wethouder het makkelijker maken om met het OV of de fiets naar het station te komen. Fortuyn: “Hoe wij dat het beste kunnen doen hoor ik graag van de reizigers zelf.” 
Met het onderzoek wordt inzicht verkregen in de redenen van P+R gebruikers die in beginsel ook op een andere manier naar het station kunnen komen, maar toch de voorkeur geven aan de auto. Deelnemers aan het onderzoek krijgen een aanbod om drie dagen gratis de bus naar het station uit te proberen.
De resultaten van het onderzoek zijn dit najaar bekend.

Bron: 
persbericht gemeente Lansingerland