OV Tarieven 2020

17 oktober 2019

De OV tarieven in de regio Rotterdam Den Haag stijgen in 2020 met 2,23 procent. Hiermee volgt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) de landelijk vastgestelde prijsstijging, de landelijke tarievenindex (LTI).

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag stelt jaarlijks de tarieven voor het OV vast, de landelijk vastgestelde prijsstijging is hiervoor leidend. De consumentenorganisaties hebben op alle voorstellen positief geadviseerd. 

De kosten voor vervoerders kunnen jaarlijks stijgen door bijvoorbeeld hogere personeels- of brandstof- of electriciteitskosten.

Tarieven per regio

Reizigers die reizen met de RET en EBS in de regio Rotterdam betalen vanaf  2020 15 eurocent per kilometer (was 14,7 eurocent).  Reizigers die reizen met HTM en EBS in de regio Haaglanden betalen in 2020 16,9 eurocent per kilometer (2018: 16,6 eurocent). Deze prijs geldt ook voor reizigers van Metrolijn E voor beide richtingen op het traject  Den Haag – Pijnacker-Zuid.

Het totale tarief voor reizen met de OV-chipkaart bestaat naast een kilometertarief ook uit een basistarief. Dit basistarief betaalt iedere reiziger aan het begin van zijn reis met bus, tram en metro en is in heel Nederland gelijk. Het basistarief wordt in 2020  € 0,98 (was € 0,96).

Voor het eind van het jaar informeren de vervoerders de reizigers over de nieuwe prijzen van het openbaar vervoer inclusief de prijzen van de abonnementen en andere kaarten die de vervoerders aanbieden.