Ontdek het 3-in-1 project; neem deel aan de gratis fietstocht!

Naar overzicht
8 september 2015

Op zondag 20 september 2015 organiseert VLS On Tour in samenwerking met de provincie Zuid-Holland een unieke fietstocht door Westland, Midden-Delfland, Delft en Vlaardingen. De fietstocht is ongeveer 45 kilometer lang en leidt u langs de verschillende onderdelen van de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam en het 3-in-1 project die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. Zo kunt u zelf ervaren hoe het Westland en Midden-Delfland in enkele jaren bereikbaarder, leefbaarder en verkeers- en fietsveiliger is geworden.

Goede fietsverbindingen
De provincie investeerde de afgelopen jaren flink in de aanleg en verbetering van 162 kilometer fietspad in Zuid-Holland. Gedeputeerde Verkeer en Vervoer, Floor Vermeulen: “We gaan door met de verbetering van fietspaden en voorzieningen zoals stallingen, want goede en veilige fietspaden dragen bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van onze provincie. Immers, met goede fietsverbindingen kun je makkelijk en op een schone manier van huis naar je werk of school fietsen of een recreatieve tocht maken".

De snelbinder
De fietstocht leidt u langs de nieuwe fietsverbindingen, zoals de fietstunnels Piet Struijkweg, Maasdijk en N213 (Burgemeester Elsenweg). Uiteraard fietst u ook over de eyecatcher van Westland, De Snelbinder. Daarnaast gaat de tocht langs de verschillende onderdelen die met name voor het gemotoriseerde verkeer zijn aangelegd, zoals het Westerleeplein, Maasdijkplein, Vlietpolderplein en N223 bij de Lier. Deze laatste is volgens het Duurzaam Veilig-concept ingericht. Ook is gedacht aan de natuurliefhebber en gaat een deel van route over de skateroute bij Schipluiden. Op verschillende plekken is er mogelijkheid even te stoppen. Kortom, een bijzondere dag voor fietsers van alle leeftijden.

IODS
Midden-Delfland is het toneel van een historisch programma van de provincie Zuid-Holland en samenwerkingspartners: de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS). Binnen dit gebiedsgerichte programma heeft de provincie Zuid-Holland na ruim 60 jaar een doorbraak weten te realiseren met een akkoord over de aanleg van de A4 Delft - Schiedam en investeringen in de kwaliteit van het gebied in en om Midden-Delfland. Dit is uniek in Nederland en een voorbeeld van een aanpak om zowel de bereikbaarheid als de kwaliteit van de leefomgeving fors te verbeteren. Het gaat daarbij om extra natuur (waaronder weidevogelnatuur voor o.a. de grutto), recreatieve voorzieningen zoals het moutainbikeparcours Broekpolder en diverse skeeler- en vaarroutes, duurzame landbouw en een open (weidevogel)landschap. De fietstocht doorkruist het gebied waar onder andere het grootste Eco-aquaduct van Nederland in juni is geopend, over de snelweg A4, welke eind dit jaar wordt geopend. IODS heeft bij Restaurant Polderpoort een informatiestand, zie hiervoor ook www.iods.nl

Opstapplaatsen
De fietstocht kent drie verschillende opstapplaatsen:

  • Jeu de Boule Naaldwijk; Monnikenlaan 33 - 2671 NG Naaldwijk
  • Sportpark Keenenburg; Tiendweg 1 - 2636 CT Schipluiden
  • Restaurant Polderpoort; Watersportweg 11 - 3138 HD Vlaardingen (Broekpolder)

Kijk voor de route info van de verschillende opstapplaatsen op de site van de provincie Zuid-Holland.

Onderweg zal het u aan niks ontbreken; zo krijgt u koffie/thee en een heerlijke koek, krentenbollen voor de nodige energie en een bidon van de provincie Zuid-Holland als herinnering aan deze unieke fietstocht.

Schrijf 20 september daarom alvast in uw agenda en bevestig uw deelname door het inschrijfformulier in te vullen: Inschrijfformulier

Wij wensen u een fantastische fietsdag toe!